Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Ήσυχες, κόσμιες διαμαρτυρίες και καταλήψεις…

αυτι

Στο Αγρίνιο πολλά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, τελούν υπό κατάληψη, όπως τα 1ο,2ο,3ο,4ο και 5ο Γενικά Λύκεια, το 1ο ΕΠΑΛ και τα 2ο,6ο και 7ο Γυμνάσια. Επίσης το ΕΠΑΛ Καινουργίου ενώ υπό κατάληψη τελούν και άλλα σχολεία του Νομού ενώ σε κάποια οι μαθητές απέχουν. Σε άπαντα ο λόγος είναι η διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα σχολεία, η αντιμετώπιση των ελλείψεων και η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όχι, ακόμη δεν έχει τεθεί ζήτημα χαμένων διδακτικών ωρών…

Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο στο Μεσολόγγι ζήτησαν από τον κ. Κυριακόπουλο να αποχωρήσει από το γραφείο του για να κάνουν συνέλευση κάτω από πανό που έλεγαν «ανεπιθύμητος», ο ίδιος αρνήθηκε και συνέχισε να είναι παρών, μετά ζήτησαν και από τους υπαλλήλους της εταιρείας φύλαξης του νοσοκομείου να φύγουν γιατί ο ρόλος τους είναι να προσέχουν το νοσοκομείο και όχι τον διοικητή και μετά ζήτησαν από εργαζόμενη του νοσοκομείου, η οποία εκείνη την ώρα έφτιαχνε το πρόγραμμα μαζί με τον διοικητή, να αποχωρήσει και η ίδια.

Ταυτοχρόνως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας, η Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας,  έχει χαρακτηριστεί ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των Δημαρχείων της Χώρας από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, προκειμένου «να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι αλλά και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων», διότι δεν μπορείς να ενημερώσεις αν δεν καταλάβεις τον χώρο πρώτα…

Σε άλλα νέα, ελάχιστοι οι κουκουλοφόροι που έκαναν κάτι ψιλομανούρες στο κέντρο της Αθήνας σήμερα κατά το μαθητικό συλλαλητήριο, καμιά σχέση με το παρελθόν. Στην υπόλοιπη χώρα ησυχία, στα δικά μας  τα μέρη ησυχία και τάξη και ασφάλεια. «Μια χούφτα μπαχαλάκηδες» χαρακτηρίστηκαν, τα ΜΑΤ που τους κυνήγησαν δεν είχαν να κάνουν με παιδιά αυτή τη φορά. Στα αξιοσημείωτα της ημέρας η αποθέωση του πρωθυπουργού στις φυλακές Διαβατών- όπου εγκαινίασε πτέρυγα απεξάρτησης που είχε ξεκινήσει ο Χάρης ο Καστανίδης- πράγμα όχι παράξενο, καθώς στις φυλακές το ποσοστό του βασικού κυβερνητικού κόμματος θυμίζει… Λευκορωσία.

Ήταν οι ειδήσεις μιας οποιαδήποτε Δευτέρας σε ένα αρκετά ήσυχο κοινωνικό περιβάλλον. Όπως είπε χτες κι ένας φίλος που τον φωνάζουμε «κομισάριο» στο καφενείο, «να είναι απάνω ο Λοβέρδος κι ο Δένδιας να αρχίσεις τις… τφεκιές, τώρα που να βγεις έξω και τι να πεις…»

Υ.Γ. Μια κοπέλα που έπεσε στις ράγες ενός τρένου στον ηλεκτρικό(στην Αθήνα ασφαλώς, εμείς δεν έχουμε ηλεκτρικό, δεν έχουμε τρένο και δεν έχουμε καν κρατικές συγκοινωνίες)δεν ήταν τίποτε σοβαρό, αυτοκτονία αποκλείεται να ήταν, μάλλον θα… περδικλώθηκε κατά το κοινώς λεγόμενον.

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.