Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Ήταν θέμα χρόνου..

Ήταν θέμα χρόνου..


Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Ήταν θέμα χρόνου να γίνει..
Χρειάστηκε να χυθεί αίμα όπως έγινε σήμερα.
Χρειάστηκε να χυθεί αίμα για να αντιληφθούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι ακριβώς τι γίνεται στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου, για να αντιληφθούμε την επιθετικότητα του Ισραηλινού κράτους.
Από το 2006 η γωνιά αυτή του πλανήτη είναι αποκλεισμένη από στεριά, θάλασσα και αέρα επειδή έκανε το λάθος να μην ψηφίσει αρεστή κυβέρνηση στο Ισραήλ και τη Δύση.
H διεθνής πρωτοβουλία “Ένα καράβι για τη Γάζα”ανέλαβε να σπάσει το εμπάρκο αυτό. Και φυσικά από καιρό έχει μπεί στο στόχαστρο
Το ιστορικό:

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, η πρωτοβουλία “Τον Αύγουστο του 2008, 44 άνθρωποι από 13 χώρες, επιβαίνοντας σε δυο ελληνικά ψαροκάικα, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας. Εδειξαν σε όλο τον κόσμο πως απλοί άνθρωποι, χωρίς πολεμικά μέσα, οπλισμένοι με τη θέληση που γιγαντώνει το δίκιο, μ’ ένα καλό σχέδιο και σωστή ταχτική, μπορούν να νικήσουν το άδικο. Αλλες τέσσερις φορές, σκάφη του Free Gaza Movement έσπασαν το θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας.
Η επιτυχημένη αυτή αποστολή του Free Gaza Movement ενέπνευσε και άλλα εγχειρήματα, που έσπασαν τον αποκλεισμό της Γάζας από τη στεριά, όπως πρόσφατα το Viva Palestina.
Μετά την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα το Δεκέμβριο του 2008, όμως, αυτές οι αποστολές του Free Gaza Movement αντιμετωπίστηκαν με πολεμικά μέσα από τη μεριά του Ισραήλ. Δρώντας σαν πειρατές της Μεσογείου, κουρελιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς Δικαίου και Δικαίου της θάλασσας, το κράτος του Ισραήλ διεμβόλισε το «Dignity», το Δεκέμβρη του 2008, απείλησε με βύθιση τον «Αρίωνα», τον Ιανουάριο του 2009 και κατέλαβε το ίδιο σκάφος τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς. Συνεπικουρώντας την πολιτική απαρχάιντ του Ισραήλ, οι αιγυπτιακές αρχές απαγόρευσαν και κατέστειλαν την προσπάθεια 1.400 αγωνιστών του Gaza Freedom March να εισέλθουν στη Γάζα και να διαδηλώσουν μαζί με τους Παλαιστίνιους αδερφούς τους, τον Δεκέμβριο του 2009.

Σήμερα λοιπόν μίλησαν τα όπλα και υπήρξαν και νεκροί. Και θα συνεχίζουν να υπάρχουν τέτοιες πράξεις, όσο οι αντιδράσεις περιοριστούν σε “διαβήματα” και ευχολόγια του ΟΗΕ.
Ως πότε;
*Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αιματηρή επίθεση του Ισραηλ στην ανθρωπιστική αποστολή στη Γάζα πραγματοποιήθηκε και χθες στο Αγρίνιο

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.