Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου στο ∆ήµο Θέρµου

Ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου στο ∆ήµο Θέρµου

ΘΕΡΜΟ1Ενέκρινε την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου στο ∆ήµο Θέρµου η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων.

 Σκοπός του θα είναι να παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου και είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που αντιµετωπίζουν σοβαρά οικονοµικά προβλήµατα και τηρούν τους όρους του κανονισµού λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Υπέρ της έγκρισης λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου ψήφισαν οι δηµοτικοί σύµβουλοι της πλειοψηφίας, οι δηµοτικοί σύµβουλοι της µείζονος αντιπολίτευσης Κόκκοτος ∆ηµήτριος και Καφρίτσας Πέτρος, ο Αρχηγός της ελάσσονος Αντιπολίτευσης Τριαναταφυλλάκης Ιωάννης.

Κατά της έγκρισης ψήφισαν οι ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι της µείζονος αντιπολίτευσης Κασόλας Θεόδωρος και Κατσαρός Αριστείδης, ενώ ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος Κων/νος Αναγνωστάκης ψήφισε παρών.

Ποιό συγκεκριμένα ο πρόεδρος της συμπολίτευσης, έθεσε υπόψη των µελών του ∆ηµοτικού Συµβουλίου την παρακάτω εισήγηση: «Η δύσκολη οικονοµική κατάσταση που έχει διαµορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστηµα έχει οδηγήσει δεκάδες συµπολίτες µας στην ανεργία και στη φτώχεια. Οι τάσεις είναι αυξητικές και αυτό έχει σχέση µε την παρατεινόµενη οικονοµική κρίση και ανεργία. Ο ∆ήµος σ’ αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία καλείται να ανταποκριθεί στην πρόκληση αναλαµβάνοντας δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, εκείνες που είναι απαραίτητες για την αντιµετώπιση της φτώχειας και την καταπολέµηση του κοινωνικού αποκλεισµού. .Στα πλαίσια της Κοινωνικής πολιτικής του ∆ήµου µας, ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνει η χώρα µας, λόγω της οικονοµικής κρίσης, θεωρούµε µείζονος σηµασίας την στήριξη των οικονοµικά αδυνάτων οικογενειών και οικογενειών που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισµό. Η καταπολέµηση της φτώχειας και η παροχή προστασίας στις ευπαθείς κοινωνικά οµάδες µέσα από τη σύσταση και λειτουργία νέων δοµών που προσφέρουν παροχές προσαρµοσµένες στις τοπικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες κρίνεται, ως αναγκαία, στις µέρες µας τοπική πρωτοβουλία. Με την σύσταση και λειτουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του ∆ήµου Θέρµου επιδιώκεται από το δήµο µας, η τοπική παρέµβαση στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης για τη σίτιση και την ένδυση απόρων κατοίκων-δηµοτών.

Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος της µείζονος Αντιπολίτευσης κ. Κατσαρός Αριστείδης πρότεινε την αναβολή του θέµατος για ένα χρονικό διάστηµα 4-6 µηνών έως ότου: 1.Γίνει καταγραφή των απόρων. 2.Η νέα κυβέρνηση η οποία δεν έχει κάνει ακόµη προγραµµατικές δηλώσεις και ακόµη δεν έχει πάρει ψήφο εµπιστοσύνης στη βουλή αναπτύξει και εφαρµόσει το πρόγραµµά της για τα ακραία φαινόµενα της φτώχειας όπως προεκλογικά έχει υποσχεθεί. Άλλωστε, η πολιτεία έχει υποχρέωση να παρέχει στους πολίτες δωρεάν υγεία – ιατροφαρµακευτική περίθαλψη, παιδεία και φυσικά εργασία σε όλους τους πολίτες. Με την πρόταση αυτή συµφώνησε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Κασόλας Θεόδωρος.

http://thermo-greece.blogspot.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Δημητρης

    ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ……..

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ……..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.