Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας των Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα

xrisi-avgi-eurokinissi-660_11Ραγδαίες είναι τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αφού μετά και τις καταθέσεις των νεών προστατευομένων μαρτύρων οι δικαστικές αρχές κατέθεσαν αίτημα για την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών της ΧΑ.

Συγκεκριμένα οι δικαστικές αρχές κατέθεσαν αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας των Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα καθώς σε βάρος τους προκύπτουν σημαντικά στοιχεία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν μάλιστα υποβάλει αίτημα προς τη Βουλή για να κληθούν να καταθέσουν οι εν λόγω βουλευτές ενώπιων των δικαστικών αρχών.

To αίτημα των ανακριτικών αρχών διαβιβάστηκε ήδη στη Βουλή, η οποία με τη σειρά της αναμένεται να συνδράμει για την επιτάχυνση της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Σημείωνεται ότι ο κ. Μπούκουρας προσήλθε αυτοβούλως τη Δευτέρα στους ανακριτές λέγοντας ότι θέτει τον εαυτό του «στη διάθεση της Δικαιοσύνης» και πως γνωρίζει τα στοιχεία του προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος τον ενέπλεξε στην υπόθεση.

Ο Γερμενής, γνωστός και ως «Καιάδας», είχε μεταβεί στη ΓΑΔΑ το προηγούμενο Σάββατο, την ημέρα που είχαν συλληφθεί οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν είχε συλληφθεί καθώς δεν είχε εκδοθεί ένταλμα εναντίον του.

Πηγή: Αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας των Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα | iefimerida.gr www.iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.