Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Αίτημα από το συνδυασμό Κατσανιώτη για επανακαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων

Αίτημα από το συνδυασμό Κατσανιώτη για επανακαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων

ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣΑίτημα επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας κατέθεσε σήμερα ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού Κατσανιώτη Νεκτάριος Φαρμάκης, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr.

Ο κ. Φαρμάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητά να καταμετρηθούν εκ νέου ψηφοδέλτια που κρίθηκαν άκυρα όχι στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας (570) αλλά δειγματοληπτικά.

Η δειγματοληπτική επανακαταμέτρηση θα ξεκινήσει άμεσα από τις δικαστικές αρχές του Αγρινίου, ύστερα από το αίτημα του κ. Φαρμάκη ενώ, να σημειωθεί, ότι αντίστοιχο αίτημα δεν έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής από τον συνδυασμό του Ανδρέα Κατσανιώτη για τα άκυρα ψηφοδέλτια στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας.

Η μικρή διαφορά ψήφων (περίπου 3.000) από την οποία κρίθηκε η εκλογική αναμέτρηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν, προφανώς, το κίνητρο για την κατάθεση του αιτήματος επανακαταμέτρησης.

Πάντως, η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ήταν η μόνη από τις τρεις της Περιφέρειας στην οποία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανδρέας Κατσανιώτης υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, συγκεντρώνοντας ποσοστό 52,24% έναντι 47,76% του επανεκλεγέντος Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.Αθροιστικά, τα άκυρα και λευκά στην Αιτωλοακαρνανία ήσαν 29.961, δηλαδή ποσοστό 22,22% επί των ψηφισάντων.

Να σημειωθεί, όπως έχει γράψει το thebest.gr, ότι την ανάγκη επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων στις περιφερειακές εκλογές είχε επισημάνει σε δηλώσεις του και ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νταβλούρος.

thebest.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.