Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Αγανάκτηση και ψήφισμα στον Μύτικα για την εγκληματικότητα

Αγανάκτηση και ψήφισμα στον Μύτικα για την εγκληματικότητα

Ψήφισμα Συλλόγων και λαϊκής συνέλευσης κατοίκων Μύτικα

Ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, ο Αλιευτικός Σύλλογος Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα, την αγανάκτηση, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς όλων των κατοίκων του Μύτικα, πήραν την πρωτοβουλία και συνήλθαν σε συνέλευση των μελών τους στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα σήμερα, 15/02/2012 και ώρα 03:00 μ.μ, με θέμα συζήτησης:

«ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ, ΚΛΟΠΩΝ
ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑ».

Στη συνέλευση πήραν μέρος και κάτοικοι του Μύτικα. Ύστερα από διαλογική και σε τεταμένη και οργισμένη ατμόσφαιρα η συνέλευση:

αποφασίζει ομόφωνα

1. Διαμαρτύρεται έντονα για την παντελή αστυνόμευση του Μύτικα και της εν γένει περιοχής, παρόλο που η Πολιτεία έχει μισθωμένο κτήριο στο Μύτικα, στο οποίο δεν υπηρετεί κανένας αστυνομικός, φαινόμενο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
2. Εκφράζει την οργή και αγανάκτηση κατά των διαρρηκτών και κλεπτών.
3. Εκφράζει την οργή κατά της Πολιτείας διότι η περιοχή μας, μηδ’ εξαιρουμένων και των απέναντι δύο (2) νησιών μας Κάλαμο και Καστό, που αστυνομικά ανήκουν στο Μύτικα, δεν ελέγχει τη νομιμότητα των αλλοδαπών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι λαθρομετανάστες και οι οποίοι κατά κλύζουν την περιοχή μας, η οποία αποτελεί στην κυριολεξία ένα πέρασμα, τόσο δια ξηράς, όσο και δια θαλάσσης και το οποίο είναι εντελώς αφύλακτο, αφού ούτε Αστυνομική Αρχή διαθέτει, ούτε Λιμενικό Σταθμό. Είναι ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ, με όλη τη σημασία της λέξης.
4. Διαμαρτύρεται έντονα προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, διότι κωφεύει συνεχώς και αδιαλείπτως στις συνεχείς διαμαρτυρίες, τόσο των διαφόρων φορέων της περιοχής, όσο και των κατοίκων, για την πλήρωση του Αστυνομικού Σταθμού Μύτικα με αστυνομικούς.
5. Προειδοποιεί να κλείσει τον παραλιακό δρόμο, που οδηγεί από το Αντίρριο προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αντιστρόφως.
6. Το παρόν να αποσταλεί: α) στους Βουλευτές Αιτωλ/νίας, β) να δημοσιευτεί στον Τοπικό Τύπο, γ) να κοινοποιηθεί στους τοπικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς,δ) Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και ε) Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.

Το παρόν συντάχτηκε στις 15/02/2012 και υπογράφεται, όπως ακολουθεί:

Η Πρόεδρος                                                       Ο Πρόεδρος

του Συλλόγου Γυναικών                   του Συλλόγου Επαγγελματιών

ΤΑΜΠΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ                                    ΦΑΡΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου

ΠΑΒΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

 

mytikaspress.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.