Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Αγανακτισμένος με την ηχορύπανση…

Δεν αλλάζει τίποτα σε αυτόν τον τόπο…

Θα έρθει πάλι το καλοκαίρι και πάλι θα δεινοπαθήσουμε από τα ξετάπωτα μηχανάκια που δεν θα μας αφήσουν να κοιμόμαστε με ησυχία τα βράδια καθώς θα έχουμε τις πόρτες ανοιχτές .
Και ξέρετε κάτι; Το ίδιο θα είναι και του χρόνου το 2012, και το 2017 και το 2025, γιατί απλά όπως δεν άλλαξε ΤΙΠΟΤΑ τα τελευταία 15 χρόνια, έτσι δεν θα αλλάξει και τώρα! Απλά!
Ήμουν μαθητής γυμνασίου και θυμάμαι έναν καθηγητή να μας λέει τον πόνο του για την μάστιγα των “παπιών” (τα γνωστά μηχανάκια μικρού κυβισμού). Και έγινα τώρα και γω καθηγητής και λέω και γω τον πόνο μου στους μαθητές μου, γιατί απλά δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ σε αυτόν τον τόπο, σε αυτήν την χώρα.
Δεν μπορώ να μην σας καταλογίσω αδιαφορία, απραγία, ανικανότητα, κύριοι. Και κάθε φορά που θα καλέσω κάποιον στην Τροχαία ή στην Ασφάλεια να το αναφέρω και να παραπονεθώ, μου κάνει εντύπωση, γιατί έχετε ένα σωρό δικαιολογίες στο τσεπάκι, που τελικά θα πρέπει απλά εμείς να αρχίζουμε να συνηθίζουμε όλοι στην ιδέα ότι είναι ένα πρόβλημα που δεν έχει λύση, ότι κανένα Αστυνομικό Τμήμα δεν μπορεί να κατάφερει να πείσει 50 νεαρούς ότι σε αυτόν τον τόπο έχουν και υποχρεώσεις πέρα από δικαιώματα. Και όλοι εμείς θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι αυτό θα συμβαίνει στον αιώνα τον άπαντα.
Τα μηχανάκια αυτά έχουν κάθε δικαίωμα να κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες, να κάνουν όσο θόρυβο θέλουν και η Αστυνομία μας είναι ευχαριστημένη που έχει περιορίσει το φαινόμενο κατά ένα ΑΜΕΛΗΤΕΟ ποσοστό, που στην ουσία καθόλου δεν έχει μειώσει την αγανάκτηση και τον εκνευρισμό του κόσμου. Τώρα, εάν αυτό όλο το φαινόμενο καταλήξει σε φαινόμενα αυτοδικίας – να πιανόμαστε εμείς στα χέρια με αυτούς τους ταραχοποιούς – είναι κάτι που απλά θα περιμένετε παθητικά να το δείτε… Και θα κάνετε σαν να εκπλήσεστε.

Μια απορία για το τέλος: Πως γίνεται αυτά τα μηχανάκια να τα συναντούμε εμείς καθημερινά στους δρόμους που περνάμε και ποτέ να μην βρίσκονται μπροστά σας για να τους συλλάβετε; Μάλλον, εκεί που σας αρέσει να κάνετε μπλόκα (πλατείες και πολύσυχναστοι δρόμοι) αυτοί το ξέρουν και δεν περνούν. Μήπως κάποια στιγμή να σταθμέυατε και σε κανα στενό, όπως στην οδό Γαλάνη για παράδειγμα;) [σ.σ. η Γαλάνη είναι κάθετος με την Ζωοδόχου Πηγής)

Μαζί με μένα είναι χιλιάδες που αναμένουμε μία ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση στο πρόβλημα αυτό. Το δικαιούμαστε μέσα σε όλα τα άλλα προβλήματα που έχουμε.

Σας ευχαριστώ

Κ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.