Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

«Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…μια αληθινή ιστορία»

«Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…μια αληθινή ιστορία»

Παρουσιάστηκε το βιβλίο
FVTO 1 (2)Την Τετάρτη 2 Απριλίου και ώρα 19.30 μ.μ., έγινε στο εντευκτήριο τρένου στο Αγρίνιο με μεγάλη επιτυχία, η παρουσίαση του βιβλίου του Αρτινού συγγραφέα και φιλολόγου Δημήτρη Βλαχοπάνου με τίτλο «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…μια αληθινή ιστορία». Το βιβλίο είναι μια μυθιστορηματική ανάπλαση του ματωμένου γάμου της Αλεξάνδρας Μάλλιου, με τον οποίο σφραγίστηκε το έγκλημα του πολέμου των ναζί στρατιωτών εναντίον του Κομμένου, το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου του 1943.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας. Προλόγισε και συντόνισε η φιλόλογος κ. Κατερίνα Λιβιτσάνου- Ντάνου. Προβλήθηκε δεκάλεπτο βίντεο για το Κομμένο και αμέσως μετά χαιρετισμό απηύθυναν  η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Ευαγγελία Κραβαρίτη , ο πρόεδρος του ΠΣΑ κ. Ευάγγελος Ρέντζος και ο τοπικός Σύμβουλος Μαρτυρικής Κοινότητας  Κομμένου κ. Ηλίας Λάμπρης. Στη συνέχεια ο κ. Κώστας Νάκος, Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών, μίλησε με θέμα «το ιστορικό πλαίσιο του ματωμένου γάμου στο ολοκαύτωμα του Κομμένου». Κατόπιν ο κ. Κώστας Κονταξής, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μίλησε με θέμα « Λαογραφία και Ιστορία στο “Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…”». Τέλος, ο κ. Βλαχοπάνος ευχαρίστησε το κοινό και τους συντελεστές και μίλησε για το ολοκαύτωμα και τη ναζιστική κτηνωδία.

Την  εκδήλωση παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι : ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Τσούκαλος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Γρίνος,ο καθηγητής κ.Παλιούρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου «  ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ» κ. Μαγκλάρας,ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΑ κ. Αηδόνης,  δημοτικοί  Σύμβουλοι, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, φίλοι του ΠΣΑ και της ΛΑ Αγρινίου, μέλη του ΔΣ των τριών αδελφών Σωματείων και πολλοί φίλοι του βιβλίου, που αποχώρησαν συγκινημένοι από όσα είδαν και άκουσαν.

FVTO 2 (2)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.