Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Αγγελική Ρούση-Ντζιμάνη: “να σκεφτούμε την επόμενη μέρα των εκλογών”

Αγγελική Ρούση-Ντζιμάνη: “να σκεφτούμε την επόμενη μέρα των εκλογών”

Συνέντευξη της Αγγελικής Ρούση-Ντζιμάνη στην εφημερίδα «ΓΕΓΟΝΟΣ»

H υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ Αγγελική Ρούση-Ντζιμάνη παραχώρησε συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Γεγονός». «Θεώρησα ιδιαίτερα τιμητικό, σε μια τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή, να μου ζητηθεί να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του κόμματος που υποστηρίζω όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια» τονίζει. Σημειώνει πως «ο κόσμος έχει δίκιο να είναι οργισμένος, άλλωστε κι εγώ ζω ανάμεσά τους με τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανησυχίες, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή το πώς φτάσαμε εδώ». Παράλληλα υπογραμμίζει πως «πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά ως κοινωνία την επόμενη μέρα των εκλογών. Πίσω ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πάμε. Το μοντέλο που ακολουθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια αποδείχθηκε λάθος». Αναλυτικά η συνέντευξη:

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει -δημοσκοπικά τουλάχιστον- καθηλωμένο. Υπάρχουν προοπτικές ανάκαμψης στο διάστημα που απέμεινε έως την 6η Μαΐου;

Δημοσκοπικά είναι καθηλωμένη και η Ν.Δ., όμως πιστεύω ότι στα δύο μεγάλα κόμματα πλησιάζοντας στις εκλογές θα υπάρξει συσπείρωση, διότι τελικά οι πολίτες θα κληθούν να αξιολογήσουν τις προτάσεις των κομμάτων (για όσα κόμματα έχουν κυβερνητική πρόταση) για το ποια Ελλάδα θέλουμε, ποιά πρέπει να είναι η επόμενη μέρα.Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ,σαφώς, ότι οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία θέλουν την Ελλάδα εντός Ε.Ε. και με Ευρώ, οπότε αγνοώντας κραυγές και λαϊκισμούς, ψύχραιμα και με νηφαλιότητα, θα επιλέξουν την πιο σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση εξόδου από την κρίση, αυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.Το κεντρικό ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ είναι η ανάληψη της ευθύνης για το μέλλον του τόπου και για το λόγο αυτό πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πάει η Ελλάδα μπροστά.

Ποιοι λόγοι σας ώθησαν στο να αποδεχθείτε την πρόταση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο;
Θεώρησα ιδιαίτερα τιμητικό, σε μια τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή, να μου ζητηθεί να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του κόμματος που υποστηρίζω όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια.Παρότι πολλοί απορούν για την απόφασή μου αυτή σε μια τόσο κακή στιγμή για την πολιτική γενικότερα αλλά και για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ειδικά, είμαι αποφασισμένη να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να βοηθήσω σ’ αυτή την προσπάθεια, γιατί πιστεύω στην Δημοκρατία και τους θεσμούς της, αλλά και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., που πραγματοποίησε όλες τις τομές που έγιναν στην χώρα από την Μεταπολίτευση και μετά, πήρε όλες τις δύσκολες αποφάσεις και δεν λειτούργησε ποτέ φοβικά απέναντι στους πολίτες και τις εκλογές.

Στους -οργισμένους με την κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ- πολίτες με ποια επιχειρήματα τους καλείτε να δώσουν ξανά την ψήφο τους στο κόμμα;

Ο κόσμος έχει δίκιο να είναι οργισμένος, άλλωστε κι εγώ ζω ανάμεσά τους με τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανησυχίες, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή το πώς φτάσαμε εδώ.Η κρίση δεν δημιουργήθηκε το 2009, προέκυψε από το 2007, με ένα έλλειμμα μάλιστα της τάξεως του 15,8% όπως ο ίδιος ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε την ατυχία να σκάσει η βόμβα στα χέρια του, ασφαλώς έγιναν και λάθη με την διαχείριση της κρίσης και αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να πάρει μέτρα ενάντια στην φυσιογνωμία και την ιδεολογία του.

Όμως πρέπει να παραδεχθούμε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα δύσκολα δεν φυγομάχησε. Ο πρόεδρος κ. Βενιζέλος δεν δίστασε να αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών στην πιο δύσκολη συγκυρία και να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση που κατέληξε στην κατά κοινή ομολογία, ιστορική συμφωνία μείωσης του χρέους, μείωση των ετήσιων τόκων και το πρόγραμμα στήριξης των 130 δις.

Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά ως κοινωνία την επόμενη μέρα των εκλογών. Πίσω ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πάμε. Το μοντέλο που ακολουθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια αποδείχθηκε λάθος.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ με ανανεωμένα τα ψηφοδέλτιά του καταθέτει πρόταση σοβαρή και τεκμηριωμένη για έξοδο από την κρίση και επιστροφή στην ανάπτυξη. Διανύσαμε το πιο δύσκολο κομμάτι και δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε πολιτικό αδιέξοδο.

Στην Αυτοδιοίκηση έχετε εμπειρία ωστόσο για πρώτη φορά διεκδικείτε την εκλογή σας στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Στο ενδεχόμενο να εκλεγείτε σε ποια ζητήματα θα δώσετε προτεραιότητα;

Αυτό που διαπιστώνω στην επαφή μου με τους πολίτες είναι ότι το πιο εκρηκτικό πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι η ανεργία, ειδικά των νέων, άρα πρέπει να δοθούν περισσότεροι πόροι και να ασκηθούν στοχευμένες δράσεις για την τόνωση της απασχόλησης.

Η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και αφορά κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την έλλειψη ρευστότητας επίσης αποτελεί προτεραιότητα, καθώς αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ενίσχυσής τους.

Έτσι θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα η εκταμίευση και η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ και των διαρθρωτικών ταμείων της Ε.Ε, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας μας που είναι και το ζητούμενο για την έξοδο από την κρίση, ενώ με τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου να δοθεί βοήθεια στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στη στήριξη αυτών που είναι σε κατάσταση ανάγκης. Για το σκοπό αυτό στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η αύξηση των πόρων του ΕΣΠΑ κατά 250 εκατ. Ευρώ και η διεκδίκηση επιπλέον 150 εκατ. Ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Τέλος πρέπει επίσης να απλωθεί ένα δίχτυ προστασίας και ασφάλειας στους μισθωτούς και συνταξιούχους του Δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που είδαν τις αποδοχές τους να συρρικνώνονται και τις υποχρεώσεις τους να παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη και να ενισχυθούν οι κοινωνικές δράσεις που ανακουφίζουν τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα από τις συνέπειες της κρίσης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.