Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Αγγελόκαστρο-Αγρίνιο: Το τρένο “ξανασφύριξε” μετά από δεκαετίες!(Video)

Αγγελόκαστρο-Αγρίνιο: Το τρένο “ξανασφύριξε” μετά από δεκαετίες!(Video)


Καινοτόμα και πολύ ενδιαφέρουσα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την ιδέα των φίλων Σιδηροδρόμου Βορειοδυτικής Ελλάδος που υλοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό του Αγγελοκάστρου:

Οι φίλοι του σιδηροδρόμου επιστρατεύοντας την καινοτομία και την επινοητικότητα τους έφτιαξαν ένα μικρό αυτοσχέδιο βενζινοκίνητο βαγόνι 4 το πολύ ατόμων και δυάδες ποδηλάτων με ρόδες ειδικά διαμορφωμένες ώστε να οδηγούν πάνω σε ράγες.

Οι ιδέες αυτές ανήκουν στους κυρίους Κοκορέτση και Ρούσση αντιστοίχως, οι οποίοι ήρθαν στην πόλη μας και εφήρμοσαν εδώ τις πολύ ενδιαφέρουσες εφευρέσεις τους.

Δείτε λοιπόν καρέ καρέ την πρώτη βόλτα πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές  έπειτα από πολλές δεκαετίες που πήγαμε μαζί με τον Βαγγέλη Πυρπύλη μέλος του φίλου των σιδηροδρόμων, τη τωρινή κατάσταση του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού, τις δηλώσεις του Αντιδήμαρχου Αγρινίου κ. Τσούκαλου και του προέδρου των φίλων σιδηροδρόμου κου Μαυρίκα, αλλά και το πως φτιάχτηκε το βενζινοκίνητο βαγόνι, το οποίο χρειάζεται μόλις 1 λίτρο για να διανύσει 40 χιλιόμετρα.

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι υπάρχουν έλληνες που επινοούν και παράλληλα ανοίγουν νέους δρόμους για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών γραμμών.Εκείνη της ποδηλασίας πάνω στις γραμμές.

Φανταστείτε λοιπόν τι θα γινόταν αν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αγγελοκάστρου ή των Καλυβίων υπήρχαν “τρενοποδήλατα”, τα οποία θα ενοικιάζονταν απολαμβάνοντας έτσι οι ποδηλάτες την βόλτα μέχρι τη Σταμνά π.χ. μέσα σε μια μαγευτική διαδρομή.

Πόσο μάλλον σε μια πόλη που αναπτύσσει έντονα το ποδηλατικό κίνημα.

Ας έχουν γνώση οι φύλακες.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι οι φίλοι του σιδηροδρόμου καθάρισαν τις σιδηροδρομικές ράγες προκειμένου τα οχήματα αυτά να εφαρμόζουν πάνω σε αυτές και να μπορούν να κινούνται.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.