Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Κατάνυξη και πλήθος κόσμου στη συνάντηση των Επιταφίων (φωτό-video)

Σε κλίμα κατάνυξης στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου συναντήθηκαν στις 9:30 το βράδυ  οι Επιτάφιοι των ενοριών του κέντρου της πόλης (Αγίου Δημητρίου, Αγίας Τριάδος, Αγίου Χριστοφόρου, Ζωοδόχου Πηγής, Αγίου Γεωργίου) παρουσία  χιλιάδων πιστών να ακολουθούν.  Η συνάντηση των επιταφίων ως έθιμο έχει αναβιώσει τα τελευταία χρόνια, κρατά όμως τις ρίζες του και αυτό απ’ την εποχή της Τουρκοκρατίας.Η αναβίωση του εθίμου πραγματοποιείται με τη συμβολή  του Δήμου Αγρινίου, αλλά και της Ιεράς Μητρόπολης  Αιτωλίας και Ακαρνανίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ Κοσμά.  Οι Αγρινιώτες από την πρώτη στιγμή,  αγκάλιασαν την θρησκευτική αυτή συνάντηση, κάτι που απέδειξαν και σήμερα με τη μαζική τους παρουσία.

Στη δέηση που τελέσθηκε προεξήρχε o Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος στο σύντομο μήνυμα του προς τους πιστούς, που κατέκλυσαν την πλατεία και τους γύρω δρόμους, τους κάλεσε να ζωντανέψουν την πίστη τους στο Χριστό, να στηρίξουν τις ελπίδες τους σε Εκείνον και να μην αποθαρρύνονται εμπρός στα αδιέξοδα και τις δυσκολίες που προβάλλουν στην καθημερινότητά τους.Ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος: «… Ζη Κύριος ο Θεός, Ιησούς Χριστός, ο συντρίψας το κράτος του διαβόλου, του άδου, του θανάτου.Όσες κρίσεις κι αν έλθουν τεχνητές η πραγματικές, μην τα χάνουμε. Μην καταφεύγουμε στις βίαιες και αμαρτωλές αντιμετωπίσεις των δυσκολιών μας.Και μετά από όλα αυτά δεν έχουμε δικαίωμα να ζούμε αδιάφορα, χωρίς Χριστό. Εκείνα που ίσως φαίνονται αδιάφορα επειδή μας θάμπωσε ο κόσμος, τα της πίστεως του Χριστού και τα της εκκλησιαστικής ζωής βιώματα, ας τα φέρουμε με άγρυπνο ενδιαφέρον στη ζωή μας, ας ζήσουμε κατά Χριστόν.Και για μας σταυρώθηκε ο Χριστός. Για να μας ανακαινίση, να μας αγιάση, να μας καταστήση αξίους της Βασιλείας Του, να μας ειρηνεύση, να μας χαροποιήση.Και για μας συνέντριψε το κράτος του διαβόλου και του θανάτου και αναστήθηκε, για να αναστηθούμε και ‘μεις και να ζήσουμε …».

Aπόψε στην κεντρική πλατεία συνέρρευσε  πλήθος πιστών. Μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι του πολιτικού και αυτοδιοικητικού φάσματος όπως   ο δήμαρχος Π. Μοσχολιός, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της Ν.Δ κ. Κώστας Καραγκούνης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κα. Νίκη Φούντα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κ. Γιώργος Παπαναστασίου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.