Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Αγρίνιο:Το ποτό στην εποχή του μνημονίου…

Αγρίνιο:Το ποτό  στην εποχή του μνημονίου…

Αναμφίβολα το ποτό είναι ο κινητήριος μοχλός των cafe bar αλλά και των club της πόλης μας.  Η είσοδος στο ευρώ 10 περίπου χρόνια πριν άφησε το ποτό στις 1500 περίπου δραχμές. Αμέσως έγινε η στρογγυλοποίηση και η τιμή καθιερώθηκε στα 5 περίπου ευρώ.

Παρεμπιπτόντως θα θυμάστε τότε τον καφέ στα 800 κατοστάρικα να στρογγυλοποιείται επίσης στα 2,5 ευρώ.

Οι τιμές βέβαια σε αντίθεση με άλλες πόλεις έμειναν τα επόμενα χρόνια εκεί, τη στιγμή που αλλού κάλπαζαν στα 8 ή και στα 9 ακόμα ευρώ ειδικά στα νυχτερινά στέκια διασκέδασης.Τιμές σίγουρα εξωφρενικές ακόμα και τις προ μνημονίου εποχές.

Σ’ιγουρα το Αγρίνιο θεωρούνταν από τις πιο φτηνές και ποιοτικές ελληνικές πόλεις στην διασκέδαση.

Αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε που η εποχή του μνημονίου άργησε σχετικά να  “ακουμπήσει” τις ήδη σχετικά καλές τιμές στη διασκέδαση στη πόλη μας. Βέβαια είχαν γίνει κάποιες προσαρμογές προς τα πάνω οι οποίες σε διάστημα 2 χρόνων αναιρέθηκαν ειδικά φέτος καθώς ήδη μερικά κέντρα είχαν δώσει μια μικρή αύξηση στα 6  ευρώ την οποία επανέφεραν στα 5. Άλλωστε κυκλοφόρησαν και αφίσες παρόμοιου περιεχομένου με τη “συμπαθή” καγκελάριο Μέρκελ.

Βέβαια σε όλα αυτά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Υπάρχουν και πολύ ελάχιστες περιπτώσεις με 5,5 ευρώ το κρασί. Τι να κάνουμε, σε μερικές περιπτώσεις το νόμο καθορίζει η προσφορά και η ζήτηση, αρκεί να υπάρχει εκ των προτέρων ενημέρωση βέβαια με έναν κατάλογο για να κάνει στη συνέχεια ο καθένας τις επιλογές του.

Σε όλα βέβαια τα παραπάνω υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος ότι στο εξωτερικό και σε “ανεπτυγμένες” ευρωπαϊκές χώρες ο καφές κοστίζει 1,5 με 2 ευρώ και το ποτό το πολύ 4 ( και αυτό special). Βέβαια στη περίπτωση του καφέ πληρώνεις άλλο τόσο το νερό ( και αυτό με gas δηλαδή ανθρακούχο) ενώ το ποτό πίνεται σκέτο χωρίς τα συνοδευτικά όπως ξηρούς καρπούς, πατατάκια ( δεν συζητάμε βέβαια για πιατέλες που μάλλον είναι ξεχωριστό μενού).

Αυτή είναι μια μικρή εικόνα της νυχτερινής ζωής στο Αγρίνιο του μνημονίου, το οποίο κρατά αξιοπρεπώς Παρασκευές και Σάββατα περισσότερο, μειωμένο βέβαια σε σχέση με άλλα χρόνια στο σύνολο του. Όπως και να έχει όμως οι καιροί απαιτούν παράλληλες προσαρμογές προς όλους…

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.