Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Αγρίνιο:Φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ σε σχολείο

Αγρίνιο:Φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ σε σχολείο

Το σχολικό συγκρότημα στην Χέντερσον στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου διάλεξαν άγνωστοι για να κάνουν την δολιοφθορά τους ή για να κάνουν κάτι κατά τη γνώμη τους σημαντικό. Άγνωστοι λοιπόν, πιθανότατα εξωσχολικοί καθώς στο συγκρότημα φοιτούν παιδιά δημοτικού, έβαλαν φωτιά στον μικρό υποσταθμό που υπάρχει στη δυτική είσοδο του συγκροτήματος που φιλοξενείται το 11ο και το 17ο δημοτικά Σχολεία.
Η φωτιά έγινε γρήγορα αντιληπτή και ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική που κατέφτασε άμεσα και την κατέσβησε. Σήμερα το πρωί κλιμάκιο της ΔΕΗ έκανε αυτοψία και διαπίστωσε την έκταση του συμβάντος. Ένας μάλιστα εκ των ειδικών μας είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια σχολεία και πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει φύλαξη τα βράδια. Επίσης είναι πασίγνωστο ότι κάποια βράδια τα σχολεία έχουν… επισκέπτες ενώ πολλές διευθύνσεις σχολείων δεν αρνούνται πως έχουν διαπιστώσει κάθε είδους «εύρημα» κατά καιρούς μέσα στις τάξεις, όπως σκουπίδια, προφυλακτικά και άλλα.
Κάτι πρέπει να γίνει πάντως και να σκεφτεί κανείς ότι πριν από μερικά χρόνια είχε επικρατήσει η φαεινή ιδέα τα σχολεία το βράδυ να μένουν αφύλακτα και με ανοιχτές τις πόρτες για να είναι ανοιχτά στην κοινωνία και να μην γκετοποιούν! Μέχρι που αποδείχτηκε ότι η κοινωνία δεν είναι και τόσο… ανοιχτή και μόλις βρεθεί η ευκαιρία νεαροί και λιγότερο νεαροί κάνουν ότι ξέρουν καλύτερα. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή ο φωτισμός δεν είναι καθόλου καλός καθώς, όσες λάμπες λειτουργούν δεν έχουν το απαραίτητο φως.

(η φωτο αρχείου)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.