Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Αγρίνιο: Αστυνομικοί τιμωρήθηκαν γιατί δεν είχαν αναμμένο φάρο!

 

13-copy-702x336

Oι διαμαρτυρίες έφθασαν μέχρι τον Κουρουμπλή

Απίστευτο περιστατικό μεταξύ Ανώτατου Αξιωματικού και Αστυνομικών στην Παπαστράτου

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, δεν παύει όμως να είναι Ελληνικό. Ή μάλλον καλύτερα αστυνομικό… Προ ημερών (συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου), ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας από την Δυτική Ελλάδα, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε Αγρινιώτες αστυνομικούς που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ και στην Τροχαία, διότι κατά τη διάρκεια ελέγχου, δεν είχαν ενεργοποιημένους του φάρους στα αστυνομικά τους οχήματα! Το θέμα έχει ήδη λάβει μεγάλες διαστάσεις, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των συνδικαλιστών και των τοπικών αστυνομικών. Οι διαμαρτυρίες των αστυνομικών είναι έντονες για τις πειθαρχικές διώξεις που ασκήθηκαν σε συναδέλφους τους, την ώρα που σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στη «Σ» συνδικαλιστές, «οι αστυνομικοί κάνουν και με το παραπάνω καλά την δουλειά τους εν μέσω κρίσης».

Μάλιστα η επιστολή που συνετάχθη για τις πειθαρχικές διώξεις σε αστυνομικούς, έφτασε μέχρι και το γραφείο του Αιτωλοακαρνάνα Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Διαβάστε παρακάτω, απόσπασμα από την επιστολή της τοπικής συνδικαλιστικής ένωσης των αστυνομικών υπαλλήλων.

astynomiko-2

Και αμέσως μετά μπορείτε να δείτε σε ποιους κοινοποιείται η επιστολή, μεταξύ αυτών και στον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

astynomiko1-2

Το θέμα προκαλεί σωρεία αντιδράσεων αλλά και πολλά ερωτηματικά. Σύμφωνα με αστυνομικούς δεν προβλέπεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι φάροι και οι σειρήνες να βρίσκονται σε λειτουργία, σε κεντρικούς ιστούς πόλεων πλην επειγόντων περιστατικών. Και αν βέβαια αυτό μπορεί να γίνει σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε συνοικίες, σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί άσκηση προληπτικής αστυνόμευσης στα κέντρα των πόλεων, που ούτως ή άλλως έχουν πλήρη φωτισμό με αποτέλεσμα η αστυνόμευση να είναι ορατή. Αντιθέτως μάλιστα ελλοχεύει πολλούς κινδύνους, σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς, όπως για παράδειγμα την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος!

Η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια της επόμενες ημέρες και απομένει να δούμε, αφενός ποια θα είναι η τοποθέτηση του Υπουργού και αφετέρου, αν τελικά θα επιβληθούν κυρώσεις στους αστυνομικούς. Άραγε τι αστυνομία θέλει σήμερα ο πολίτης; Αστυνομία ουσίας ή αστυνομία για το… θεαθήναι. Την ίδια ώρα, υπάρχουν σφοδρά παράπονα και από πολίτες οι οποίοι έχουν εκφράσει την έντονη δυσφορία τους για τους αναμμένους φάρους των αστυνομικών οχημάτων. Για την ιστορία το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Παπαστράτου.

Νίκος Αγγελόπουλος

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. kostas

  Ερωτηματικά του ΣΩΦΕΡΗ
  Υπερβάλλοντα ζήλο ή άγνοια του Κ Ο Κ
  εκ μέρους του ανωτάτου αξιωματικού???
  Άρθρο 44κ.ο.κ παρ4 ” οι οδηγοί οχημάτων άμεσης ανάγκης επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις ειδικές συσκευές προειδοποίησης ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις κατά τις οποίες δικαιολογείται αυτό εκ του κατεπείγοντος της αποστολής τους”
  Αρθ 44 παρ1 “Αυτοί που χρησιμοποιούν την οδό ΟΤΑΝ ειδοποιούνται με τις συσκευές ηχητικής ή φωτεινής προειδοποίησης………..υποχρεούνται να αφήνουν χώρο κινούμενοι προς τα δεξιά της οδού για να διέλθει το όχημα αυτό και σε πρόπτωση ανάγκης να σταματούν.
  Η περιπολία του αστυνομικού οχήματος με φάρους υπάγεται στο κατεπείγον της αποστολής??? Η άνευ αιτίας χρήση των φάρων κατά την κίνηση ΠΡΟΚΑΛΕΙ ή ΟΧΙ θαμβωση των λοιπών χρηστών της οδού???ΑΠΟΣΠΑ ή ΟΧΙ την προσοχή αυτών?? Ο συνετός οδηγός μπορεί να εφαρμόσει το αρθ44παρ1 του κ.ο.κ ώστε να μην είναι παραβάτης όχι μόνο στην Ε Ο αλλά και μέσα στη πόλη αφού δεν γνωρίζει το κατεπείγον ή όχι της κίνησης του οχήματος????
  Η οποια διαταγή της υπηρεσίας για χρήση φάρων βασίζεται στον Κ.Ο.Κ που είναι ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ???
  ΤΕΛΙΚΑ ποιός εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντα του?? Ποιός αγνοεί τα καθήκοντα του και αγνοεί νόμο του κράτους???
  Ποιός διαπράττει παράπτωμα??
  Υ.Γ.
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΦΕΡΗ
  Η άνευ λόγου και αιτίας χρήση των φάρων ημέρα και νύχτα δεν αποτελεί μέρος της προληπτικής αστυνόμευσης αλλά πιθανή αφορμή τροχαίων ατυχημάτων.

 2. pol

  Οι στρατηγοί να κοιτάζουν προβλήματα ουσίας ( ακατάλληλα περιπολικά, λιγμένα αλεξισφερα, και γενικά αρχαία υλικά προστασίας που υπαρχουν στις αποθηκες του εκαστοται Α/Τ, ΤΤ – και Τ/Α που είναι απο το 1821) που παρεπιπτώντος ηταν χρόνια δοξασμενα) και όχι να καλούν σε απολογία χωρίς λόγο σοβαρό τους ανστυνομικούς που δουλευουν πρώι , μεσημέρι, βράδυ, αργίες, γιορτές, κλπ για να μαζευει το ταμείο τους απο τα πρόστημα των φτωχοποιημένων Αστυνομικών όπως τους κατάντησε το αλαζονικό & σπατολο – Κράτος.
  Χαρη στα ξενυχτια και τις δουλειες που φέρνουν σε πέρας οι απλοί αστυνομικοί, περνουν αυτοί τα γαλόνια και ανέρχονται στην ιεραρχεία της ΕΛ-ΑΣ.
  Ντροπή να κόβεις σε αυτούς τους καιρούς που ζουμε το μεροκάματο και το νυχτοκάματο των φτωχοποιημενων Αστυνομικών.
  Τους φτύνουν οι ???????? μην τους φτύνεται και εσείς οι ίδιοι , Να τους φτύνεται άν ειναι λαμόγια και ???????? απατεώνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.