Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Αγρίνιο: Δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής κανένα βιβλίο για τα Δημοτικά!

Αγρίνιο: Δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής κανένα βιβλίο για τα Δημοτικά!

Γνωστά είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με το ζήτημα των βιβλίων, τα οποία θα αντικασταθούν προσωρινά από DVD και φωτοτυπίες.
Και ενώ υπήρχε η εντύπωση ότι έστω θα δοθούν τα βιβλία για τα βασικά μαθήματα ή κάποια εξ αυτών, το Βήμα δημοσίευσε μια λίστα με πόλεις όπου έχουν σταλεί όχι μερικά αλλά ..κανένα (!) από τα 126 βιβλία του Δημοτικού. Δυστυχώς μια από τις πόλεις που φιγουράρει σε αυτή τη λίστα είναι και το Αγρίνιο.
Για του λόγου το αληθές δείτε το σχετικό πίνακα, όπου ουσιαστικά καταγράφει τις πόλεις και πόσοι τίτλοι βιβλίων έχουν πάει σε αυτές:


Από την άλλη, H Yπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε στην ίδια εφημερίδα μεταξύ άλλων ότι “Θα βρούμε όλες τις δυνατές λύσεις, ώστε, τις πρώτες μέρες και στους νομούς που δεν έχουν πάει τα βιβλία να αντιμετωπισθεί το θέμα. Να πω εδώ ότι υπάρχουν σχολεία που έχουν πάρει βιβλία, νομοί που έχουν πάρει το 80% των βιβλίων. Έχουμε καλύψει τα νησιά, τις πιο μακρινές περιοχές γιατί ξεκινήσαμε από τις απομακρυσμένες περιοχές.
Υπάρχουν κατευθύνσεις προς τους εκπαιδευτικούς μετά από συναντήσεις με τους Περιφερειακούς Διευθυντές. Οι εκπαιδευτικοί έχουν μεγάλη εμπειρία, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει καθυστέρηση. “

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.