Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Αγρίνιο: συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τους αγρότες (video- φωτο)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, με το οποίο εκφράστηκε η αντίδραση στα νέα μέτρα για τους αγρότες.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας της ΠΑΣΥ, εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου, φοιτητές του Δ.Π.Π.Ν.Τ. και μέλη της ΠΑΣΕΒΕΣ. Για συμμετοχή στο συλλαλητήριο είχε καλέσει και ο Εμπορικός Σύλλογος.
Στη συγκέντρωση από μέλη του ΠΑΜΕ  αναγνώστηκαν αποσπάσματα των ανακοινώσεων της ΟΑΣ και της ΠΑΣΥ , καθώς και το ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε    πορεία και συνθήματα σε κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου.
Χαιρετισμό απύθυνε πρώτος ο πρόεδρος της ΟΑΣ κ. Σπύρος Κοτοπούλης, που αναφέρθηκε στην « άγρια φοροληστεία της αγροτιάς που ετοιμάζει με γρήγορους ρυθμούς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», που εμπεριέχονται στο επόμενο πακέτο με τα προαπαιτούμενα.
Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι είναι μονόδρομος η κοινή δράση του φτωχού αγρότη και του μικρομεσαίου εισοδηματία για να αντιπαλέψει αυτά τα μετρά, ενώ τόνισε ότι τα ισοδύναμα μέτρα για τα οποία κάνει λόγο η συγκυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα και πάλι θα είναι ενάντια στο συμφέρον των αγροτών, κάνοντας λόγο για υποκρισία και επιδίωξη δημιουργίας ψεύτικων ελπίδων στους αγρότες.
Ο ίδιος κάλεσε αγροτικού και κτηνοτροφικούς συλλόγους να πάρουν απόφαση για συλλαλητήριο στις 5 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου , ως μια “πρώτη αρχή μπροστά στους αγώνες που έρχονται”.
Η κεντρική ομιλία εκφωνήθηκε από τον Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Κώστα Μαργιώλη : “Η συγκυβέρνηση μπήκε για τα καλά στην εφαρμογή του αντιλαϊκού της προγράμματος. Την εβδομάδα που πέρασε, ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο, που αποτελεί το ,30% των προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου.  Με το πολυνομοσχέδιο, συνεχίζεται η προκλητική στήριξη στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται, τα διάφορα χαράτσια συνεχίζονται”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαργιώλης.
Στο σχετικό κάλεσμα η ΟΑΣ είχε αναφέρει: «Συνάδελφε αγρότη κτηνοτρόφε μην έχεις αυταπάτη, μην τσιμπάς στο δόλωμα. Δεν θα υπάρχει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνσή σου και με αυτά που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με τ ́ άλλα που ετοιμάζει η ΝΔ ως αντιπολίτευση. Φοροκαταιγίδα φέρνουν σε βάρος σου. Ανταγωνιστής σου δεν είναι αυτός που συμπληρώνει το έτσι κι αλλιώς περιορισμένο εισόδημά του και από την αγροτική δουλειά. Γι αυτό δε θα σωθείς αν περιοριστεί και πάλι ο αριθμός αυτών που παίρνουν επιδότηση, αν γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια για το χαρακτηρισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.
Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η αντιπολίτευση των κομμάτων που συντάσσονται με την ΕΕ, με την ΚΑΠ, ότι κι αν ψάχνουν ότι κι αν κάνουν, εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο στην αγροτική παραγωγή, στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις τράπεζες, στην εκμετάλλευση της γης. Για τα δικά τους κέρδη κάνουν διαπραγματεύσεις, δανείζονται, φτιάχνουν νόμους.
Μην αφήνεις να σε ξεζουμίσουν κι άλλο, αντίδρασε πάλεψε, διεκδίκησε».

1pame 2

DSCN8915 DSCN8919 DSCN8924 DSCN8925 DSCN8927 DSCN8935 DSCN8937 DSCN8940 DSCN8941 DSCN8943 DSCN8945 DSCN8946 DSCN8948 DSCN8954 DSCN8956 DSCN89582 unnamed

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.