Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Αγρίνιο: μεγάλη συμμετοχή στην πρόληψη σακχαρώδη διαβήτη με δωρεάν εξετάσεις

exetasidiavitis-530x330Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων για την «Οργάνωση και Ανάπτυξη Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων-Ηπιόνη» του Υπουργείου Υγείας, υλοποίησε πρόγραμμα με θέμα: «Πρόληψη Σακχαρώδη Διαβήτη με Δωρεάν Εξετάσεις στο Γενικό Πληθυσμό», από την 23/9/2015 έως 2/10/2015.
Απευθύνθηκε σε όλο τον πληθυσμό του Δήμου  και εξετάστηκαν 727 συνολικά  δημότες  στα εξής σημεία:
• Κοινωνικό Ιατρείο (Παλαμά 20) του Δήμου Αγρινίου
• Πεζόδρομο Χ. Τρικούπη έναντι Δημαρχείου
• 1ο και 2ο ΚΑΠΗ Αγρινίου
• Δημοτικό πάρκινγκ (πρώην σφαγεία)
• Τοπικές κοινότητες Μεγάλης Χώρας, Παραβόλας, Ποταμούλας, Στράτου και Ματαράγκας
Για την υλοποίηση αυτής της δράσης  υπήρξε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας, και τa δύο ΚΑΠΗ του Δήμου.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Κωνσταντίνος Καλαντζής δήλωσε: «Η υλοποίηση του Προγράμματος Σακχαρώδη Διαβήτη είχε ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού και σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τους συνδημότες μας να ανταποκρίνονται μαζικά. Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί ένα από τα αναδυόμενα προβλήματα της δημόσιας υγείας και μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας Η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο των ειδικών, αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας. Θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του για το δημιουργικό του έργο.
Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης τέτοιες δράσεις ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας. Οι συμμετέχοντες έμειναν ικανοποιημένοι και εξέφρασαν την επιθυμία για επανάληψη του προγράμματος, αλλά και για την υλοποίησης παρόμοιων δράσεων, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη της υγείας τους».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.