Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Αγρίνιο:51 οφειλέτες άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στο ΙΚΑ

Αγρίνιο:51 οφειλέτες άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στο ΙΚΑ

Ο υποδιοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στο Αγρίνιο

Οι αριθμοί των οφειλετών που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία και τα ποσά που οφείλουν. Τι είπε ο υποδιοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ κ. Διονύσης Πατσιούρης στο Αγρίνιο. Πόσοι έπαιρναν συντάξεις χωρίς να τις δικαιούνται. Τι επιχειρεί και τι στοχεύει η διοίκηση του ΙΚΑ

Στα πλαίσια τακτών επισκέψεων από τη διοίκηση του ΙΚΑ σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ κ. Διονύσης Πατσιούρης χθες επισκέφτηκε την περιοχή μας, το Αγρίνιο και στις 12:00 παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Ο κ. Πατσιούρης αναφέρθηκε συνολικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ, στις στοχεύσεις της νέας διοίκησης, εκ των οποίων η πρωταρχική είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κατά την πρόσφατη καταγραφή που έγινε των φυσικών δικαιούχων εντοπίστηκε παθογένεια που αριθμητικά μεταφράζεται σε 10.000. Δηλαδή 10.000 ασφαλισμένοι δεν προσήλθαν για να καταγραφούν εκ των οποίων προέκυψε κατόπιν έρευνας ότι οι περισσότεροι δεν είναι εν ζωή. Οι υπόλοιποι που παρανόμως εισέπρατταν χρήματα θα κληθούν σύντομα να επιστρέψουν τα χρήματα στο ΙΚΑ και αν αυτό δεν συμβεί θα ακολουθήσει το ΙΚΑ τις νομικές διαδικασίες. Στην περιοχή μας διαπιστώθηκε πως 14 άτομα εκ των νομίμων δικαιούχων δεν υπήρχαν και εισέπρατταν τα χρήματά τους άλλοι.

Ο εν λόγω αριθμός προέκυψε έπειτα από έρευνα μεταξύ 1ης Ιουλίου και 30 Σεπτεμβρίου. Επίσης, όσον αφορά το Αγρίνιο ο κ. Πατσιούλης είπε ότι υπάρχουν 51 οφειλέτες άνω των 100 χιλιάδων ευρώ οι οποίοι οφείλουν συνολικά άνω των 13.142.202 ευρώ. Για το Μεσολόγγι αποκάλυψε ότι υπάρχουν ως προς το θέμα αυτό 12 οφειλέτες άνω των 100.000 ευρώ που στο σύνολό τους χρωστάνε 3.176.000 ευρώ. Στη Ναύπακτο εντοπίστηκαν 10 οφειλέτες που οφείλουν συνολικά 2.589.180 ευρώ.

Να επισημάνουμε πως μέχρι τις 31 Μαρτίου θα ισχύει η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών διαφορετικά θα κινηθεί έπειτα το ΙΚΑ δικαστικά με τη νομική υπηρεσία του, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η προσωποκράτηση επεκτάθηκε και αφορά πλέον και τους οφειλέτες του ΙΚΑ άνω των 100.000 ευρώ.

Ο υποδιοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που αφορούν το ΙΚΑ, όπως στην υστέρηση εσόδων που στοιχεία σας παραθέσαμε παραπάνω, στις νέες τεχνολογικά εφαρμογές του ΙΚΑ που ισχύουν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ως θετικό στοιχείο παρέθεσε ο κ. Πατσιούρης το γεγονός ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο το ΙΚΑ εισέπραξε 13,98 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους από εισφορές. Ακόμη ως προς τα υπόλοιπα θέματα που αναφέρθηκε ο κ. Πατσιούρης αξίζει να αναφέρουμε πως το ΙΚΑ διαθέτει «μαξιλάρι» της τάξεως του 1 δις ευρώ για να αντιμετωπίσει ενδεχομένως αδυναμίες του.

Ως προς το υπόλοιπο κομμάτι του ΙΚΑ και τις ελλείψεις γιατρών, αποκάλυψε ότι ο ΕΟΠΥΥ πλέον ως αυτοτελής οργανισμός επίκεινται να προκηρύξει πρόσληψη 5000 γιατρών σε πανελλαδικό επίπεδο. «Σημαία» του είχε ο υποδιοικητής κατά την ομιλία του την πάταξη της διαφθοράς στο σύστημα του ΙΚΑ, ενώ σε ερώτηση παρέθεσε παραδείγματα πάταξης.

Ο κ. Πατσιούρης πριν την συνέντευξη τύπου είχε συνάντηση με συνδικαλιστές, ενώ μετά την συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιούσε συνάντηση με τους διευθυντές των μονάδων ασφάλισης και υγείας των υποκαταστημάτων του Αγρινίου, της Άρτας, της Ηγουμενίτσας, των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας και της Πρεβέζης με θέμα την οργάνωση και την λειτουργία ΚΕΠΑ.

Αύριο ο κ. Πατσιούρης μαζί με τον συνεργάτη του διοικητή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ πανελλαδικά κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο, ο οποίος τον συνόδεψε και στην επίσκεψή του στο Αγρίνιο θα είναι στην Πάτρα και θα συναντηθούν με τους αντίστοιχους διοικητές της Πελοποννήσου.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

www.sinidisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.