Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Αγρινιώτης ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Αγρινιώτης ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.


Ανακοινώθηκαν χθες από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια, τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα ηνία στον Άρειο Πάγο, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η εν λόγω ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε μετά το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε αποκλειστικά γι αυτό το λόγο.

Καθήκοντα Προέδρου του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρός του κ. Γεώργιος Καλαμίδας, διαδεχόμενος τον κ. Βασίλη Νικόπουλο. Ο κ. Καλαμίδας, ο οποίος συνταξιοδοτείται σε δύο χρόνια, γεννήθηκε το 1944 στο Αγρίνιο. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Απόφοιτος της νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εισήχθη στο δικαστικό σώμα το 1972 ενώ από το 2007 είναι Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Καλαμίδας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Από τη νέα μου θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, οι οποίοι εργάζονται σκληρά και υπεύθυνα υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, για να φέρουν εις πέρας την υψηλή και δύσκολη αποστολή τους».

Σχόλιο: Ευχόμαστε ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου να παίξει καθοριστικό ρόλο ως προς την ίδρυση Εφετείου στην πόλη μας, τηρώντας αυτό που δήλωσε περί ”αποτελεσματικότερης λειτουργίας της Δικαιοσύνης”, καθώς τόσο οι δικηγόροι όσο και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο Εφετείο της Πάτρας, προς διευθέτηση των δικαστικών τους υποθέσεων που υπάγονται καθ ύλην, κατά τόπο και αρμοδιότητα σε αυτό. Βέβαια θα μας πείτε ότι ήδη ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί υπερ της προτάσεως της γνωμοδοτικής επιτροπής, που απαρτίζεται από έγκριτους νομικούς, για ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο. Δυστυχώς όμως, το πείσμα και η επιμονή κάποιων παραπέμπουν το θέμα στις καλένδες με αποτέλεσμα Αιτωλοί και Ακαρνάνες να ”υποκλίνονται” στη μεγαλειότητα των Αχαϊών…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.