Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Αγροτική ημερίδα από ΔΗΜ.ΑΡ. για την «ανάπτυξη μέσω της νέας ΚΑΠ» (φωτο-video)

Παρουσία του Γραμματέα της Κ.Ε. Θ. Θεοχαρόπουλου και του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Θ. Σώκου

DSCN9086

Με θέμα τις  προοπτικές της αγροτικής ανάπτυξης με τη νέα ΚΑΠ πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας η ημερίδα που διοργάνωσε η Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ, θέμα για το οποίο μίλησαν τόσο ο πρόεδρος της Ν.Ε. κ. Θεοδωρίδης, όσο και οι υπόλοιποι ομιλητές, ανάμεσά τους, ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ κ. Θεοχαρόπουλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Σώκος, ο αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Τόντης καθώς και ο οικονομολόγος κ. Λίγδας που μίλησε για το θέμα της φορολογίας των αγροτών και ο Γενικός Γραμματέας ΕΑΣ Αγρινίου κ. Σκιαδάς ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των συνεταιρισμών στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Από την ημερίδα απουσίασαν τελικά η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ κα Νίκη Φούντα, για λόγους υγείας όπως εξήγησε με επιστολή της , ενώ απών ήταν και ο βουλευτής Λάρισας κ. Θωμάς Ψύρρας που επρόκειτο να παρευρεθεί, σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα.

Την ανάγκη σωστής διαχείρισης των πόρων που εξασφαλίστηκαν για την επόμενη περίοδο τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Θεοχαρόπουλος: «Η νέα ΚΑΠ δίνει πολλές ευκαιρίες, όμως υπάρχουν και πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει».

Σε αυτό ακριβώς εστίασε στον σύντομο χαιρετισμό του και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Θύμιος Σώκος, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.

«Ο διαχωρισμός σε περιφέρειες αγροτικής παραγωγής που δίνει η νέα ΚΑΠ θα πρέπει να γίνει στη βάση αγρονομικών και οικονομικών χαρακτηριστικών του κάθε τόπου», εξήγησε από πλευράς του ο κ. Θεοχαρόπουλος, ενώ για το θέμα της άρδευσης στην Αιτωλοακαρνανία, ανέφερε ότι μεγάλο ρόλο θα παίξει η Περιφέρεια που είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του κάθε νομού.

Για τα αυτοδιοικητικά, τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στον Θύμιο Σώκο για την περιφέρεια, αλλά και για το που θα δώσει τη στήριξή του το κόμμα σε επίπεδο δήμου, ο Γραμματέας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε: «Στην Περιφέρεια στηρίζουμε Θύμιο Σώκο, στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας προοδευτικών παρατάξεων με ψηφοδέλτια όχι καθαρά κομματικά. Δεν δίνουμε χρίσματα με την κλασσική έννοια του όρου, στηρίζουμε αυτοδιοικητικά σχήματα. Οι επιλογές των δημάρχων τώρα, θα πρέπει να γίνονται στη βάση της αξιοσύνης προσώπων, στη βάση των αυτοδιοικητικών προγραμμάτων και όχι στη βάση «δημοψηφισματικής» λογικής. Την απόφαση για το πρόωπο που θα στηρίξει το κόμμα  θα πάρει η οργάνωση της Αιτωλοακαρνανίας , δεν θα δοθεί από κεντρικά, δεν είμαστε αυτής της λογικής. Η απόφασή της αναμένεται…»

 DSCN9057 DSCN9061 DSCN9063 DSCN9072 DSCN9075 DSCN9076 DSCN9077 DSCN9088 DSCN9092

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.