Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες σε συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοκρατίας (φωτο-video)

Συλλαλητήριο-με μικρή πάντως συμμετοχή- στη Πλατεία Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε γύρω στις 11 το πρωί στο Αγρίνιο, το οποίο διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και η ΠΑΣΥ ενάντια στα μέτρα απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική σε φορολόγηση των αγροτών, ασφαλιστικό, λογιστικά βιβλία, φόρο στο πετρέλαιο κ.α.
Εκπρόσωποι των αγροτών, των αλιέων και των κτηνοτρόφων της περιοχής, μίλησαν για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους κλάδους τους και την επιβάρυνση που θα έχουν από το τρίτο μνημόνιο, μετά από προσυγκέντρωση που έγινε νωρίτερα στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου και κατέληξε σε πορεία από τις οδούς Παπαϊωάννου και Αναστασιάδη στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου έγιναν και οι κεντρικές ομιλίες. Οι αγρότες δεν χρησιμοποίησαν αυτή τη φορά αγροτικά μηχανήματα για να εισέλθουν στο κέντρο και η συγκέντρωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλη.
Πρώτος πήρε τον λόγο έκανε ο Δημήτρης Καρακώστας, αντιπρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αστακού, μιλώντας για αγώνα ενάντια στα μέτρα που πλήττουν τους μικρομεσαίους”.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θεόδωρος Γρίνος, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου που εξήγησε ότι ο κλάδος οδηγείται στον αφανισμό και μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούν να πετύχουν πράγματα, όπως και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας Πάνος Καλογιάννης που χαρακτήρισε λίγα τα ισοδύναμα αναφέροντας «δεν καλυπτόμαστε από αυτά τα μέτρα. Εάν δεν βρεθεί οριστική λύση για τα βοσκοτόπια, ένας στους τρεις κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας, θα χάνει τις επιδοτήσεις”.
Στην κεντρική ομιλία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης έκανε ειρωνική αναφορά στην… «δεύτερη φορά αριστερά κυβέρνηση» λέγοντας ότι  νομίζει πως η δεύτερη νίκη της σημαίνει πράσινο φως για να συνεχίσει το έργο που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
«Τάχα θα βρεθούν ισοδύναμα μέτρα και την ίδια ώρα λένε ανακρίβειες για τις φορολογικές μας δηλώσεις. Υπάρχουν και λίγοι που κάθονται αλλά είναι κυρίως τα αγαπημένα παιδιά του συστήματος. Λένε ψέματα ότι ότι αγρότες δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο, ότι παίρνουμε μεγάλες επιδοτήσεις και άλλα τέτοια, παλαιάς κοπής ιδεολογήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτοπούλης που επανέλαβε τις διεκδικήσεις της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας και τις θέσεις της ΠΑΣΥ.

DSCN9326

DSCN9323 DSCN9328 DSCN9330 DSCN9331 DSCN9333 DSCN9335 DSCN9338 DSCN9339 DSCN9341 DSCN9344 DSCN9346 DSCN9347 DSCN9349 DSCN9351 DSCN9353

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.