Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Αγωγές από εφημερίδες κατά του κράτους

Αγωγές από εφημερίδες κατά του κράτους

…για κανόνια των διαφημιστικών

Χτες στα δικαστήρια του Αγρινίου εξετάστηκε άλλη μια αγωγή από τοπικό μέσο ενημέρωσης κατά του ελληνικού δημοσίου για τη περίφημη στάση πληρωμών που το τελευταίο έχει κάνει χωρίς φυσικά να ομολογεί κάτι τέτοιο επισήμως.
Μια ακόμη εβδομαδιαία εφημερίδα βρέθηκε χτες στα δικαστήρια για τον παραπάνω λόγο, ενώ κάτι ανάλογο είχε συμβεί και την περασμένη εβδομάδα με άλλη που πήρε παράταση εκδίκασης όπως και η πρώτη. Να σημειωθεί ότι μια εφημερίδα από το Μεσολόγγι έχει ήδη δικαιωθεί (χωρίς αυτό να προδικάζει ότι θα πάρει τα λεφτά της «αν και εφόσον»…) και της έχει επιδικαστεί αποζημίωση.
Ο Ένωση των εβδομαδιαίων εφημερίδων στη χώρα (ΕΙΕΤ)έχει κάνει και ομαδικές αγωγές, ενώ αυτές που τώρα εξετάζονται αναμένεται να έχουν τελεσιδικήσει σε έξι μήνες από τώρα.
Για την ιστορία οι εφημερίδες θεωρούν ότι έγιναν αντικείμενο εμπαιγμού όταν διάφορα υπουργεία και υπηρεσίες κατά την τελευταία 4ετία, από το 2007, άρχισαν να μην πληρώνουν τις δεκάδες διαφημιστικές εταιρίες που ενέσκηψαν στο χώρο και αυτές με τη σειρά τους να μην μπορούν να τηρήσουν τις συμφωνίες τους.
Το πρόβλημα αποκτά τεράστιες διαστάσεις για τον τοπικό Τύπο καθώς εταιρίες κλείνουν συνεχώς και κάποιες σαν την Ashley & Holmes, που εθεωρείτο γίγαντας στο χώρο της, πρόσφατα απολύοντας όλο το προσωπικό της και υπαγόμενη στο άρθρο 99, άφησε εκτεθειμένους δεκάδες εκδότες με φέσια πολλών χιλιάδων ευρώ, όπως άλλωστε και έτερος γίγαντας του χώρου, η Leo Burnett…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.