Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Αγωγές και αναδρομικά ποσά από επιδόματα από τα Νοσοκομεία

Αγωγές και αναδρομικά ποσά από επιδόματα από τα Νοσοκομεία

…σε εργαζόμενους στην Ψυχική Υγεία.

Διαρκείς αγωγές και ανάλογα με το πόσο δραστήριος είναι ο δικηγόρος, το σωματείο αλλά και το νοσοκομείο… απέναντι κερδίζουν εδώ και μερικούς μήνες εργαζόμενοι στις δομές του Ψυχαργώ που υπάγονται στα αντίστοιχα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.
Ειδικότερα στο Αγρίνιο μετά τα Χριστούγεννα και μέχρι το Φλεβάρη, αλλά και στο Μεσολόγγι στις αρχές του Μαρτίου, πέτυχαν να πληρωθούν το επίδομα των 176 ευρώ που δεν τους αποδίδονταν από τα νοσοκομεία τους. Το δικαστήριο και η έφεση στο Αγρίνιο πήγαν πολύ γρήγορα(αναφέραμε ότι έχει να κάνει πολύ με το σωματείο και τον δικηγόρο, αλλά και με τις αντιστάσεις της εκάστοτε διοίκησης που θα προβληθούν)και επιδικάστηκαν τα 176 ευρώ για κάθε ένα εργαζόμενο που δεν το έπαιρνε ενώ προβλεπόταν, μετά από κρατήσεις και περίπου 20% φόρο. Μέχρι να έρθει το υπουργείο και να δώσει έγκριση για να πιστωθούν οι λογαριασμοί των υπαλλήλων το νοσοκομείο είχε κάνει «αίτηση ανακοπής»- όπως λέγεται- στην κατάσχεση που είχαν κάνει στο λογαριασμό του Ιδρύματος, οι υπάλληλοι, προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους(μια συνηθισμένη πρακτική στη χώρα). Δηλαδή το νοσοκομείο πήγε στα δικαστήρια για να μην επιτρέψουν την κατάσχεση αλλά ήρθε το υπουργείο και έλυσε το γόρδιο δεσμό.
Ανάλογες κινήσεις και στη δομή του Μεσολογγίου, όπως έχουμε αναφέρει, απέδωσαν πρόσφατα καρπούς, ενώ αυτά τα 176 ευρώ από το 2000 έως το 2008 τα διεκδικούν τώρα και οι «ορισμένου χρόνου» υπάλληλοι.
Tώρα εκκρεμεί αγωγή για άλλο ένα επίδομα το περίφημο «δίωρο», όπως ονομάζεται συνθηματικά- αφού μόνο οι δικηγόροι και οι εργατολόγοι γνωρίζουν σε τι αφορά- το οποίο παλιότερα ήταν 200 ευρώ, αλλά μετά από απόφαση για τους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας έγινε 300 ευρώ περίπου. Οι υπάλληλοι είχαν ξαναδιεκδικήσει και στο παρελθόν αυτό το επίδομα την περίοδο 2003-2004 και το είχαν πάρει, αφού κρίθηκε ότι το δικαιούνταν.Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία δουλεύουν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες,ενώ μέχρι πρόσφατα δεν ήξεραν καν αν  θα διατηρηθούν οι δομές που δουλεύουν.Με τη νέα δανειακή σύμβαση,δε,υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν πολλά πράγματα σε ότι αφορά το εργασιακό τους καθεστώς.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.