Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Αγώνας για ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών των σχολείων του Δήμου Αγρινίου

Αγώνας για ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών των σχολείων του Δήμου Αγρινίου

Αντιμέτωποι με σειρά προβλημάτων αναμένεται να βρεθούν οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Αγρίνιο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αν δεν επιλυθούν μια σειρά ζητημάτων, τα οποία είναι κοινά και με άλλα σχολεία ανά τη χώρα. Ένα παράδειγμα, το πρόβλημα της καθαριότητας, σημαντικός παράγοντας λειτουργίας και υγιεινής των σχολείων, καθώς έληξαν  οι συμβάσεις για τις συμβασιούχες καθαρίστριες του δήμου.
Το να μην υπάρχουν καθαρίστριες στα δημόσια σχολεία σημαίνει αυτόματα ότι κάποιοι, καθηγητές ή γονείς, θα καλούν τους γονείς να πληρώνουν για τον καθαρισμό των σχολείων, όπως συνέβη και κατά το παρελθόν σε σχολεία του Αγρινίου.
Πάντως τα σενάρια περί μη ανανέωσης τον συμβάσεων δεν υφίστανται αφού ,σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Αγρινίου Κ.Κατσαρή, θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου Aγρινίου, καθώς η τροπολογία, που κατατέθηκε, ορίζει ότι για τη φετινή χρονιά δεν θα ισχύσει ο νόμος που προέβλεπε ότι θα πρέπει να γίνεται προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος, κατάθεση αιτήσεων και μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη συμβασιούχων καθαριστριών, αλλά θα παραταθούν και θα ανανεωθούν οι υπάρχουσες συμβάσεις για τη φετινή σχολική χρονιά. «Στο Αγρίνιο απασχολούνται περίπου 81 συμβασιούχες καθαρίστριες στα σχολικά συγκροτήματα και μόνο 42 είναι μόνιμες, αριθμός ο οποίος μειώνεται λόγω συνταξιοδοτήσεων και οι συμβάσεις θα ανανεωθούν μόλις δημοσιευθεί το ΦΕΚ» ανέφερε η κ.Κατσαρή και υποστήριξε πως ο αριθμός των καθαριστριών επαρκεί για τον καθαρισμό των σχολείων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.