Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Αγώνας μπάσκετ για φιλανθρωπικό σκοπό

Αγώνας μπάσκετ για φιλανθρωπικό σκοπό

spo-iliaxtida-alfa-filanthropikosTην Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 , στις 11:00 το πρωί , στο Κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί ένας ξεχωριστός αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στην ΑΛΦΑ 93 BC και την ομάδα του Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”.

Η ανακοίνωση της ΑΛΦΑ 93 BC αναφέρει:

Σκοπός του Φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ είναι η χαρά , η άθληση , η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν Άτομα με Ειδικές Δεξιότητεςκαι να γίνει πιο γνωστή η προσπάθεια των ανθρώπων της “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ” που παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις να παρέχουν ότι καλύτερο μπορούν  στα παιδιά του συλλόγου.

«Οι ανάγκες τους όμως είναι μεγάλες και η βοήθεια ελάχιστη και για αυτό χρειάζονται την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε.Στην εκδήλωση θα υπάρχει και ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ της ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ για οποιαδήποτε ενίσχυση ενώ θα υπάρχει και ενημέρωση και για άλλους τρόπους ενίσχυσης.

Η ΑΛΦΑ 93 BC από την πλευρά θα δώσει το παρόν με όλους τους αθλητές της για να επικοινωνήσει και αυτή με τη σειρά της το μήνυμα της ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ.

Η αθλητική εκδήλωση θα καλυφθεί και από το Αχελόος TV  γεγονός που θα διαδώσει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια.

Τέλος έχουν προσκληθεί σχολεία της περιοχής του Αγρινίου για να γεμίσουν τις εξέδρες του ΔΑΚ Αγρινίου»,αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΛΦΑ93.

Στην ίδια ανακοίνωση, συμπεριλαμβάνονται και λίγα λόγια για τον σύλλογο “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”:

«Ο Σύλλογος Ατόμων με ειδικές ανάγκες “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” , που στεγάζεται στην οδό Βαλτινού κ’ Μεσολογγίου στο Αγρίνιο , ιδρύθηκε το 1996 και διοικείται από 7/μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Χαρακτηρίστηκε ως “ΕΙΔΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ” , έχει εγκριθεί σαν Πλαίσιο Πρακτικής Άσκησης εκπαιδευομένων κοινωνικών λειτουργών , εντάχθηκε στο ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ και αποτελεί μέλος της Π.ΟΣ.Γ.Κ.ΑμεΑ , της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του Δικτύου “Πυλώνες Αλληλεγγύης” της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Από το 2004 λειτουργεί και σαν ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Α.Μ.Ε.Α. , όπου διακινούνται καθημερινά 15 παιδιά , στα οποία προσφέρεται πρωινό γεύμα ενώ παρακολουθούν Εκπαιδευτικά Προγράμματα, όπως : Κατασκευές , Η/Υ , Μαγειρική , Αναλφαβητισμό μ Δημιουργικό Ελεύθερο Παιχνίδι ,Χορό , Θεατρικό παιχνίδι , καθώς και Υπηρεσίες Συμβουλευτικής Στήριξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Νέοι μας κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος σε ΚΑΤΑΣΤΚΗΝΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (10 ημερών) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπό την αιγίδα της Π.ΟΣ.Γ.Κ.ΑμεΑ. Μεγάλο ρόλο εκτός από την κάλυψη των ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών των παιδιών παίζει Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΟΥΣ , η οποία επιτυγχάνεται με εκδρομές κοντινές-μακρινές , με επισκέψεις σε διάφορα μουσεία , σε υπηρεσίες της πόλης και σε κεντρικά Cafe , πιτσαρίες κ.α. Στο χώρο του κέντρου πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις όπως Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας , Πάρτι γενεθλίων των Παιδιών μ Χριστουγεννιάτικο bazzar και ετήσιος Αποκριάτικος χορός.

Οι οικονομικοί πόροι του Κέντρου μας προέρχονται από συνδρομές των μελών, από τους φίλους που είναι γραμμένοι και στηρίζουν το έργο μας καθώς και από δωρεές. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως μπορείτε να σταθείτε αρωγός στις  προσπάθειες μας διότι τα χρήματα δεν απρκούν για να καλύψουμε τις καθημερινές και τρέχουσες ανάγκες του Κέντρου μας. Κύριο μέλημα μαςείναι να προσφέρουμε στα μέλη μας και κυρίως στα παιδιά που διακινούνται καθημερινά και παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα , καλύτερη ποιότητα ζωής την ώρα τουλάχιστον που βρίσκονται κοντά μας.

Μπορείτε και εσείς να γίνεται φίλοι του Συλλόγου “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”  καταβάλλοντας τη συνδρομή των 15€ ετησίως. Συγχρόνως εκδίδουμε κάθε 3 μήνες το περιοδικό “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” το οποίο αναφέρεται κυρίως στη δράση του συλλόγου μας”.

Για οποιαδήποτε πληροφορία εγγραφής ή οτιδήποτε άλλο αφορά το σύλλογο “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Τσιούνη Μαρία – Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό του Συλλόγου μας».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.