Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

“Αδειάζουν” το Κέντρο Υγείας Nαυπάκτου

“Αδειάζουν” το Κέντρο Υγείας Nαυπάκτου

Εκτός από τους γιατρούς το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου χάνει και διοικητικούς υπαλλήλους. Η διοίκηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου μπαλώνει τα δικά της προβλήματα, μετακυλίοντάς τα, όμως, στις από κάτω μονάδες υγείας, με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να είναι οριακή.
Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα του Κέντρου Υγεία Ναυπάκτου, το οποίο εκτός από την αποψίλωση σε γιατρούς, που υπόκεινται κατά καιρούς από το νοσοκομείου του Μεσολογγίου στο οποίο υπάγεται, τώρα ήρθε η ώρα να χάσει και διοικητικό προσωπικό. Συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο έχουν αποσπαστεί στην πρωτεύουσα του νομού δύο από τους τέσσερις υπαλλήλους αυτού του τομέα, οι οποίοι μάλιστα ήταν εξειδικευμένοι στη χρήση υπολογιστών. Συνέπεια αυτού είναι να μην μπορούν να γίνουν πλέον οι παραγγελίες, οπότε παρουσιάζονται ελλείψεις σε χρήσιμα υλικά, ενώ εδώ και αρκετό καιρό έχουν σταματήσει και οι πληρωμές προς τους προμηθευτές. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της κατάστασης, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, είναι το ότι τα ασθενοφόρα πηγαίνουν για ανεφοδιασμό στο Μεσολόγγι.
Οι μετακινήσεις αυτές των υπαλλήλων είναι προγραμματισμένες μέχρι και τον Μάιο, ενώ το πλάνο από τη διοίκηση του νοσοκομείο προβλέπει με την επιστροφή τους την αυτόματα απόσπαση των άλλων δύο. Κι όλα αυτά, βέβαια, τη στιγμή που υπάρχει ένα ακόμα πιο δυσάρεστο σενάριο, αυτό της μετακίνησης της μία υπαλλήλου, από τις δύο που υπάρχουν εδώ, πιο νωρίς, εξαιτίας της αναρρωτικής άδειας στην οποία έχει βγει η ήδη μία αποσπασμένη.
Το βουνό μπροστά στο οποίο βρίσκονται καθημερινά οι εργαζόμενοι γίνεται εύκολα κατανοητό όταν δούμε για λίγο τους αριθμούς των πολιτών που ζητούν τις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας. Από τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2011 προκύπτει ότι το επισκέφθηκαν 7500 άνθρωποι, κι όλα αυτά πριν η επισκεψιμότητα της περιοχής φτάσει στο απόγειό της, κάτι που συμβαίνει τις ημέρες των γιορτών, και πολύ περισσότερο του καλοκαιριού. “Πόσοι μπορεί να εξυπηρετηθούν με έναν μόνο υπάλληλο;”, ρωτούν ρητορικά οι εργαζόμενοι, και ζητούν από τη διοίκηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου να σταματήσει τις μετακίνησις οι οποίες αποδυναμώνουν σε επικίνδυνο βαθμό το Κέντρο Υγείας.

Με την κατάσταση να έχει φτάσει σχεδόν στο απροχώρητο το πρωί της περασμένης Δευτέρας το σωματείο των εργαζομένων συναντήθηκε (φωτό:Πέτρος Σμάνης) με τον δήμαρχο Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Μένιο Χάρο. Αίτημά τους η έμπρακτη συμπαράσταση και παρουσία τους στη συνάντηση που θα γίνει μετά το Πάσχα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, την οποία και οι δύο δεσμεύτηκαν να την παρέχουν. <

Πηγή: www.nafpaktia.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.