Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

ΑΕΙ Αγγλικής& Ελληνικής φιλολογίας ζητούν στο Μεσολόγγι.

ΑΕΙ Αγγλικής & Ελληνικής φιλολογίας ζητούν στο Μεσολόγγι. Αυτό τουλάχιστον διατυπώθηκε δια στόματος του δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Ι.Αναγνωστόπουλου σε δηλώσεις του στο “Βήμα”. Σύμφωνα με την εν λόγω εφημερίδα ο κ. Αναγνωστόπουλος δήλωσε ότι «Δεν μας απασχολεί η έδρα του πανεπιστημίου αλλά ως πόλη διεκδικούμε τη δημιουργία δύο τμημάτων, της Αγγλικής Γλώσσας και της Φιλολογίας. Πρόκειται για διαχρονικό αίτημα, ενώ το αντικείμενο σπουδών των τμημάτων συνάδει με την ιστορία της πόλης».
Από την άλλη ο απόηχος των δηλώσεων Στυλιανίδη συνεχίζεται. Ο δήμαρχος Αγρίνιου κ.Μοσχολιός υπεραμύνθηκε της άποψης η έδρα του Πανεπιστημίουπρέπει να είναι η πόλη μας, δηλώνοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ότι :Τα πανεπιστήμια και τις έδρες τους δεν τα ιδρύουν ούτε τα δημοτικά ούτε τα νομαρχιακά συμβούλια, παρά μόνο με πολιτική απόφαση η εκάστοτε κυβέρνηση». Στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με την αρμοδιότητα του Νομαρχιακού συμβουλίου να αποφασίζει για την έδρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κ.Σώκου.
Υ.Γ. Εκτίμηση μας είναι ότι στο Μεσολόγγι έως τώρα τουλάχιστον δεν δείχνουν ότι θα “κάψουν” το χαρτί της έδρας αλλά θα τα δώσουν όλα για όλα για την ίδρυση έστω και ενός πανεπιστημιακού τμήματος με σχετικά καλή ζήτηση. Και αυτό γιατί θέλουν να τονώσουν την φοιτητική κοινότητα της πόλης. Από την άλλη η πόλη μας δεν έχει την ισχυρή σχολή σε αντίθεση με σχολές άλλων μεγάλων πόλεων όπως τα Ιωάννινα.Το ζήτημα δε της έδρας εξυπακούεται ότι πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο για το Αγρίνιο.
Γόρδιος δεσμός και αυτό το ζήτημα, το οποίο δείχνει να έχει αρκετό δρόμο ακόμα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.