Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

“Αθηνά”: θετική ανατροπή για τη Ναύπακτο

“Αθηνά”: θετική ανατροπή για τη Ναύπακτο

Ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης, το τελικό σχέδιο «Αθηνά», αποτυπώνεται στο νέο μηχανογραφικό δελτίο που ανακοινώθηκε σήμερα .

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2013  θα επιδιώξουν την εισαγωγή τους στη νέα τριτοβάθμια εκπαίδευση που πλέον  περιλαμβάνει  129 τμήματα λιγότερα, συνολικά 405 Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, έναντι 534 Τμημάτων πριν  το σχέδιο «Αθηνά» . Σε μεταβατικότητα  ( λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012-2013)  τίθενται 26 Τμήματα.

Σφραγίζεται πλέον η κατάργηση της  αυτονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας καθώς και τα τρία τμήματα του ανήκουν στο ΑΕΙ της Πάτρας ενώ σηματοδοτείται η υποβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Θετική ανατροπή καταγράφεται για τη Ναύπακτο καθώς εκεί θα συνεχίσει να  εδρεύει το τμήμα ως  Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ. Ειδικότερα το ΤΕΙ Μεσολογγίου καταλήγει σαφώς αποδυναμωμένο καθώς σε αυτό θα λειτουργούν τρία τμήματα, το Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, το  Διοίκησης Επιχειρήσεων-Οργανισμών και Συστημάτων και  το Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.  Το Τμήμα Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας καταλήγει οριστικά στην Αμαλιάδα, το τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων ανήκει  στη λίστα των μεταβατικών ενώ το τμήμα ΕΠΔΟ εντάσσεται στο διοίκησης επιχειρήσεων.

Σημειωτέον πως 129 σχολές- τμήματα και 5 Ιδρύματα συγχωνεύτηκαν ή  καταργήθηκαν ενώ πέντε Πανεπιστήμια της Αθήνας  θα αποτελέσουν ένα ομόσπονδο με το όνομα «Αδαμάντιος Κοραής». Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε επίσης πως προωθούνται προς έκδοση τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα.

ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ τα τμήματα του νέου μηχανογραφικού

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τα τμήματα που είναι σε μεταβατικότητα

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.