Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, 2020

“Αινείτε τον Κύριον”…με μπουζουκάκι

Λίγο ετεροχρονισμένο αλλά καλό ανέκδοτο συμβάν από το Αγρίνιο:Πριν από πολλά χρόνια τις μέρες πριν το Μ.Σάββατο θεωρούνταν απαράδεκτο για τις γειτονιές να βάζεις μουσική και το ίδιο συνέβαινε με τα μαγαζιά. Ή έπαιζαν χαμηλά ή καθόλου. Ειδικά τη Μ. Παρασκευή ήταν νόμος ότι το μαγαζί ήταν ανοιχτό αλλά όχι με μουσική. Κάποιο Πάσχα λοιπόν στα παλιά ιστορικά “Άγρια Πουλιά”(στα Δυο Ρέματα για τους νεότερους εκεί που απέναντι εδώ και κάποια χρόνια είναι μια παιδικά χαρά και η παλιά Γαρδένια)αποφάσισε να μην τηρήσει το έθιμο και έβαλε κανονικά ορχήστρα!
Μόνο που τα πράγματα δεν ήταν παίξε-γέλασε, έπεφταν μηνύσεις, όπερ και εγένετο από πολύ θρήσκο γείτονα από λίγα τότε σπίτια που υπήρχαν στην περιοχή. Μήνυση λοιπόν άρα αυτόφωρο και κατευθείαν δικαστήριο, χαριστικά αμέσως μετά τις γιορτές. Εκεί λοιπόν ο δικαστής ρωτά τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, μια από τις ιστορικές μορφές στο χώρο, τον Γ. Μπαλαγιάννη τον μακαρίτη: “Κύριε δεν γνωρίζετε τι μέρα είναι σήμερα και προσβάλλετε έτσι το θρησκευτικό συναίσθημα του μηνυτή σας”. Η απάντηση όμως ήταν πιο εμπνευσμένη: “Κύριε δικαστά γνωρίζετε τον 10ο ψαλμό του Δαυίδ; Όχι; Λέει λοιπόν κ. δικαστά “αινείτε τον Κύριον εν χορδαίς και οργάνοις” κ. δικαστά μας.Ε και μεις αυτό ακριβώς κάνουμε. Τον αινούμε!”
Οπότε και ο τότε δικαστής που αφορμή έψαχνε να σταματήσει να δικάζει τέτοια ζητήματα κάθε Πάσχα αναφώνησε σχεδόν αμέσως “Αθώος και Χριστός Ανέστη”!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.