Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Αιτήματα δημοτών μέσω…facebook


Όταν ξεκίνησε πριν κάποια χρόνια  το facebook και δειλά δειλά  έκαναν την εμφάνιση του σε αυτό οι πολιτευόμενοι και οι αυτοδιοικητικοί του νομού και όχι μόνο, ποιός θα το φανταζόταν ότι η δημοφιλής αυτή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μια μέρα θα προσφερόταν για σκέψεις, προτροπές, κριτική ακόμα και αιτήματα δημοτών.

Περιηγηθήκαμε λοιπόν στα προφίλ των Δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας και διαπιστώσαμε τα εξής:

-Δεν διαθέτουν όλοι facebook (Πορφύρης, Μπουλές)

– Στα προφίλ δημάρχων μικροτέρων σχετικά δήμων ( Σαμαράς, Κοιμήσης, Σολδάτος) οι δημότες είναι περισσότερο επιφυλακτικοί και αρέσκονται συνήθως στο να αποστέλλουν Link με γεγονότα που αφορούν στο τόπο τους.

– Τα πράγματα αλλάζουν βέβαια σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, καθώς Μοσχολιός και Κατσούλης διαθέτουν προφίλ με πολυάριθμους φίλους ( 3.500 χιλιάδες περίπου ο Μοσχολιός, 1100 ο Κατσούλης). Αυτό είναι λογικό να φέρνει γνώμες, αναρτήσεις και Post στον τοίχο με διαφορετικές αφετηρίες.

Συνήθως τα πολυπληθή αυτά προφίλ κινούνται στο μοτίβο και των προηγούμενων Δημάρχων. Δεν λείπουν όμως και εκείνοι που έχουν αιτήματα κάθε λογής, ακόμα και κριτική.

Για παράδειγμα διαδικτυακοί φίλοι του Δημάρχου Αγρινίου ζητάνε επώνυμα χιονοδρομικά, παραλίες ενώ βρέθηκε από μια κυρία αίτημα να κινηθεί άμεσα ο δήμος να φύγουν οι κατσαρίδες.

Σε παρόμοιο μοτίβο κινείται και το προφίλ του Δημάρχου Μεσολογγίου. Στη διαδικτυακή βόλτα που κάναμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μεταξύ άλλων είδαμε και εκεί μια κυρία να ζητά τη γνώμη του Δημάρχου για τη συναυλία στο Νεοχώρι αλλά και από έναν κύριο να κάνει κριτική για σκουπίδια, ενώ κάποιος άλλος τον προτρέπει για..Poke σε μια ανάρτηση του σε τοίχο.

Όπως και να έχει, προφίλ με ποικίλες απόψεις παρουσιάζουν το περισσότερο ενδιαφέρον και -αν μη τι άλλο- προσθέτουν περισσότερη αμεσότητα στο νέο αυτό είδος επικοινωνίας των δημοτών…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.