Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Αιτωλικό: Επίθεση αθιγγάνων στη προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση

Αιτωλικό: Επίθεση αθιγγάνων στη προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει οι επιθέσεις αθίγγανων στο Αιτωλικό με αποκορύφωμα την χθεσινή επίθεση στην προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας. Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ γύρω στις 10:30 στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού δέχτηκε επίθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο λαιμό.

Η ίδια περιγραφει στο Aitoloakarnaniapost:

«Μιλούσα με τους συναδέλφους στο προαύλιο του Κ.Υ. περιμένοντας τον άντρα μου. Βγαίνοντας, 5-6 ανήλικοι αθίγγανοι έσπρωχναν ένα αυτοκίνητο μπρος-πίσω. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο για να απομακρυνθούμε και κάνοντας στάση για να ελέγξουμε τον δρόμο μας επιτέθηκαν, σκαρφάλωσαν στο αυτοκίνητο 3-4 τσιγγανάκια ηλικίας 10 έως 15 ετών  και άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού. Με έπιασαν απ’ το λαιμό τέσσερα χέρια και αποπειράθηκαν να με κακοποιήσουν και να μου αποσπάσουν μια χρυσή αλυσίδα που φορούσα. Στη συνεχεία τράπηκαν σε φυγή ενώ γύρισα στο Κ.Υ. για τις πρώτες βοήθειες. Αμέσως καλέσαμε την αστυνομία η οποία δήλωσε αδυναμία να έρθει εκείνη τη στιγμή και μου ζήτησαν να παρουσιαστώ στο Α.Τ. ώστε να καταγραφεί το περιστατικό, πράγμα το όποιο δεν έκανα.»

Παρευρισκόμενοι συνάδελφοι του θύματος στο Κ.Υ μιλώντας στο aitoloakarnaniapost. έκαναν λόγο για καθημερινές κλοπές, για καταστροφές τζαμιών του κτιρίου, κλοπή πετρελαίου κλπ, οι δε επιθέσεις στο προσωπικό δεν λείπουν καθημερινά. Άλλο περιστατικό που κατήγγειλαν στο παρελθόν για κλοπή σχαρών είχε σαν αποτέλεσμα την επιστροφή στο Κ.Υ. του αθίγγανου ο οποίος τους απείλησε. Επίσης στα διπλανά χωράφια βάζουν φωτιές καίγοντας χαλκούς.

Οι καταγγελίες στο βιβλίο συμβάντων είναι άπειρες. Σε καθημερινή βάση κλέβουν από διάφορα γραφεία εξοπλισμό ακόμη και χαρτιά υγείας που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του Κέντρου.

Το τραγικό όμως είναι ότι όσες φορές έχουν συλληφθεί από την αστυνομία οι δράστες διαφόρων αδικημάτων αφήνονται ελεύθεροι με την αιτιολογία ότι τα θύματα δεν υποβάλουν μηνύσεις. Και πώς να κάνουν μηνύσεις, αναρωτιούνται οι ίδιοι, αφού φοβούνται για την σωματική ακεραιότητα τους και καταστροφή των περιουσιακών τους στοιχειών. Αυτό, όμως, έχει σα συνέπεια την ατιμωρησία των τσιγγάνων αφού τα περισσότερα των αδικημάτων είναι πλημμελήματα και δεν επιτρέπουν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δικαιοσύνης. Είναι ένας λόγος παραπάνω που τους έχει αποθρασύνει. όμως η κατάσταση για τους κατοίκους είναι τραγική και επιβάλλεται να δοθεί λύση. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 60-70% των νοσηλευομένων στο Κ.Υ. είναι αθίγγανοι.

Απο την πλευρά του το Α.Τ. Αιτωλικού καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό. Υπηρετούν 4 αστυνομικοί οι οποίοι καλύπτουν όλες τις βάρδιες. (Ένας αστυνομικός σε κάθε βάρδια.)

 

Συνθήκες κτιρίου

Με αφορμή το συμβάν οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν σε μια σειρά προβλημάτων τα οποία καταδεικνύουν την εγκατάλειψη της κεντρικής διοίκησης. Συγκεκριμένα εξακολουθεί να υπάρχει πλακόστρωση με αμίαντο ο οποίος ως γνωστό είναι καρκινογόνος.

Σε άλλη υπηρεσία δεν υπάρχει κλιματισμός γιατί οι αθίγγανοι σε επίθεση τους έκοψαν τα εξωτερικά καλώδια. Το χειρουργείο “λειτουργεί” με τεράστιες ελλείψεις.

aitoloakarnaniapost

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.