Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2020

Αιτωλοακαρνάνας ο αντικαταστάτης του Μπαλτάκου

maximou_494x3201 Ο αεροπαγίτης Φώτης Καϊμενάκης είναι τελικά ο νέος γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης, αντικαταστάτης δηλαδή του Π. Μπαλτάκου που αναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τις χθεσινές εξελίξεις.  Ο Φώτης Καϊμένακης κατάγεται από τον Αστακό. 

Τη θέση του κ. Μπαλτάκου ανέλαβε ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών, αρεοπαγίτης Φώτης Καϊμενάκης.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε την Τετάρτη στην άμεση αποπομπή του Π. Μπαλτάκου μετά τη δημοσιοποίηση υποκλαπείσας βιντεοσκοπημένης συνομιλίας που είχε ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης με τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.Η συνομιλία  προκάλεσε σοκ στο πρωθυπουργικό γραφείο και σωρεία πολιτικών αντιδράσεων.

Ο Φώτης Καϊμενάκης κατάγεται από τον Αστακό.  Πριν λίγες μέρες ο ίδιος εξελέγη ομόφωνα στην θέση του Κοσμήτορα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.Ο νέος Γ.Γ. της κυβέρνησης είχε “βγάλει” αντισυνταγματικό το “αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με παρατήρηση του είχε αναφέρει ότι το νομοσχέδιο είναι και αντισυνταγματικό και “περιττό” αφού το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει όλες τις διατάξεις που ζητούσε να ψηφιστούν από την Βουλή.Η κόντρα για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, λίγο πριν αποχωρήσει από την τρικομματική συμμαχία η ΔΗΜΑΡ.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ είχε επιτεθεί τότε κατά της ΚΕΝΕ υπενθυμίζοντας πως δεν είναι επιτροπή της Βουλής ή ανεξάρτητη Αρχή, αλλά “βοηθητικό όργανο της κυβέρνησης” – αφήνοντας, ουσιαστικά, να εννοηθεί ότι παρουσίασε μια γνωμοδότηση που είχε υπαγορευθεί από το κυβερνητικό επιτελείο. Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ παρέμεινε στην κυβέρνηση.

πηγή: news247.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιώργος Κ.

    Και τώρα που χάσαμε τον Μπαλτάκο, τί θα γίνουν τα ορφανά που έμειναν πίσω;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.