Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Αιτωλοακαρνανία: Μέσα σε αυτοκίνητο ζει οικογένεια τσιγγάνων

Αιτωλοακαρνανία: Μέσα σε αυτοκίνητο ζει οικογένεια τσιγγάνων

Άθλιες οι συνθήκες για τα τρία παιδιά εκ των οποίων το ένα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων αδυνατούν να βοηθήσουν.

Πρόκειται για τους δυο νεαρούς γονείς και τα τρία μικρά παιδιά τους, από τα οποία το ένα αντιμετωπίζει νοητικά και κινητικά προβλήματα. Το άλλο παιδί της οικογένειας είναι μόλις λίγων μηνών και υπάρχει άλλο ένα περίπου 3-4 ετών. Από ότι λένε οι ίδιοι οι γονείς έμεναν μέχρι πρότινος σε κάποιο σπίτι στο Ευπάλιο του δήμου Δωρίδας, όμως ο ιδιοκτήτης τους είπε να το αδειάσουν, προκειμένου να το επισκευάσει. Έτσι η οικογένεια βρέθηκε στο δρόμο χωρίς φαγητό, ρούχα και στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης. Ακόμα και το γάλα των παιδιών το φτιάχνουν στο πεζοδρόμιο, ενώ οι ίδιοι είναι χωρίς χρήματα και ζουν με ότι τους προσφέρουν οι περαστικοί.

Όπως λέει η μητέρα απευθύνθηκαν στην πρόνοια του δήμου Ναυπάκτου, αλλά δεν βοηθήθηκαν επειδή είναι εγγεγραμμένοι σε διαφορετικό δήμο. Στο μεταξύ ενημερώθηκαν οι δυο δήμοι και βρίσκονται στη διαδικασία συνεννόησης για το πώς μπορούν να βοηθήσουν, τουλάχιστον στο θέμα του παιδιού που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεν δήμος Δωρίδας δεν διαθέτει κοινωνική υπηρεσία, ενώ η προνοιακή υπηρεσία του δήμου Ναυπακτίας δεν διαθέτει κοινωνικούς λειτουργούς. Η γραφειοκρατία βάζει και εδώ το χεράκι της και δεν είναι εύκολο να βρεθεί λύση, καθώς οι οικογένεια ναι μεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα όρια του δήμου Ναυπακτίας, αλλά είναι εγγεγραμμένη στο γειτονικό δήμο Δωρίδας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να συνεννοηθούν δυο διαφορετικοί δήμοι που ανήκουν σε διαφορετικές περιφέρειες, ανεξάρτητα από το ότι είναι όμοροι.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.