Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Αιτωλοακαρνανία: Ο τουρισμός του ΣΚ και της καβάτζας

tourismosΤο καλοκαίρι άρχισε, μαζί με αυτό και η -πολυπόθητη- για “ατμομηχανή της ανάπτυξης” τουριστική περίοδος. Για να βγούμε από τις ψευδαισθήσεις προκειμένου να δούμε ρεαλιστικές λύσεις και όχι φυσικά να εγκλωβιστούμε σε μικρόκοσμους μεμψιμοιρίας χωρίς δια ταύτα ας δούμε τα εξής για τον τουρισμό σε Αιτωλοακαρνανία:

–  Κύριος κορμός του για διανυκτέρευση οι έχοντες εξοχικά ή τροχοσπιτα. Αναλυτική αναφορά έγινε σε προηγούμενο άρθρο 

-Κοσμικές νησίδες με ξένους τουρίστες ελάχιστες. Αν εξαιρέσουμε εγκαταστάσεις σε Πάλαιρο και την περατζάδα της Ναυπάκτου, ο χαρακτήρας είναι περισσότερο παραδοσιακός και ήπιος ( με τα καλά του όπως ησυχία και ότι συνεπάγεται).

Το παραπάνω “πλέγμα’ συν την οικονομική κρίση που ουσιαστικά και υπαγορεύει λίγες και καλές εξορμήσεις στον μέσο όρο δημιουργεί το υπάρχον τουριστικό περιβάλλον:Ησυχία καθημερινές, σχετική κίνηση ( άλλα όχι χαμός ) τα Σαββατοκύριακα.

Για μονοήμερα όμως σε συγκεκριμένες παραλίες συγκεκριμένες μέρες (Σαββατοκύριακα) γίνεται ο πανικός: Καβουρότρυπα, Κρυονέρι, Τουρλίδα,  Λούρος και -προσφάτως- Βαθυαβάλι ( αναδείχθηκε πρόσφατα και δεν την έχουν βαρεθεί).

Λύσεις λοιπόν εξ ανάγκης, πολλές φορές “καβάτζες”.  Λύσεις εσωτερικής κατανάλωσης που απέχουν πολύ από τους εισαγόμενους επισκέπτες εντός και εκτός Ελλάδας της Λευκάδας.

Ο τυποποιημένος τουρισμός ( με τα καλά και τα άσχημα του) μοιάζει να είναι πολύ μακρία. Και χρειάζονται άλλες λογικές να επιτευχθεί.

Άγριος

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Μαίρη Τ.

    Ναι, Αλέκο, θα το έχουμε υπόψη μας… Μετά από 5 χρόνια δε θα τους ξαναψηφίσουμε!!!! Κι εσύ, βρε Άγριε, γιατί έγραψες αυτό το φιλοσόφημα;; Για να μας πεις τι;;;; Αυτά που γνωρίζουμε;;; Τι δουλειά έχει η Λευκάδα με την Αιτωλοακαρνανία και κάνεις σύγκριση;; Ή η παραλία απ’ την Πρέβεζα μέχρι την Ηγουμενίτσα ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή εντός της Ελλάδας;; Γιατί δεν κάνεις μία αίτηση στον Κατσιφάρα και στους βουλευτές του νομού, να δεις πως θα φτιάξουν τις καλύτερες παραλίες στην Αιτωλοακαρνανία!!! Άγνοια έχουν οι άνθρωποι, γι’ αυτό σου λέω… κάνε μια αιτησούλα!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.