Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Αιχμηρή για την περιφερειακή αρχή και η μετεκλογική δήλωση Σώκου

Αιχμηρή για την περιφερειακή αρχή και η μετεκλογική δήλωση Σώκου

186OΘύμιος Σώκος, επικεφαλής του συνδυασμού Δυτική Συμπολιτεία, προέβη σε μετεκλογική δήλωση. «Πιστεύαμε ότι θα είμαστε νικητές, δεν τα καταφέραμε. Το πολιτικό τοπίο όμως στη Δυτικής Ελλάδα σήμερα είναι διαφορετικό», λέει χαρακτηριστικά. «Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας ότι ο αγώνας μας όχι μόνο δεν πήγε χαμένος αλλά τώρα μόλις άρχισε. Θα αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια για να αποκτήσει η κοινωνία αυτά που δικαιούται, για το παρόν και το μέλλον. Δε θα σιωπήσουμε», υπογραμμίζει ο κ. Σώκος.

Ωστόσο ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως και η μετεκλογική  δήλωση Σώκου είναι ιδιαίτερα αιχμηρή για την περιφερειακή αρχή.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΔΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΘΥΜΙΟΥ ΣΩΚΟΥ.

Ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης δημιούργησε ελπίδα στους Έλληνες πολίτες ότι θα καταφέρουμε μέσα από την Αποκέντρωση να γκρεμίσουμε το έλλειμμα δημοκρατίας που χαρακτηρίζει το υπερσυγκεντρωτικό και υδροκέφαλο κράτος μας, να αμβλύνουμε τις περιφερειακές ανισότητες, τη χρόνια υπανάπτυξη και υστέρηση σε όλους τους τομείς και να οδηγήσουμε τον τόπο σε ανάπτυξη με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων κάθε περιοχής, με τη δίκαιη κατανομή των πόρων και των επενδύσεων. Οι ελπίδες μας αυτές στην Περιφέρειά Δυτικής Ελλάδας, διαψεύστηκαν.

                      Η Περιφέρεια κινήθηκε μέσα στην απραξία και την αδράνεια, και στην περίοδο της βαθιάς κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα και ιδιαίτερα η Περιφέρειά μας, υπήρξε έλλειμμα πολιτικής και χαρακτηριστική επιχειρησιακή ανεπάρκεια. 

                     Οι πολίτες της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαίας δεν γνώρισαν ούτε την παρουσία, ούτε την αντίσταση, ούτε τη διεκδίκηση για τα βασικά ζητήματα που η αιρετή Περιφέρεια έπρεπε να υπερασπιστεί.

                        Απέναντι σ αυτά τα φαινόμενα η σιωπή είναι συνενοχή και ως ενεργοί πολίτες στρατευθήκαμε με την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη «Δυτική Συμπολιτεία» για να αρθρώσουμε λόγο πολιτικό , να προτείνουμε τρόπους και δράσεις για την ανασυγκρότηση του τόπου μας, για συνέργειες και πρωτοβουλίες.                   Κινητοποιηθήκαμε για να διεμβολίσουμε την απραξία, την αδράνεια, το φόβο και τα συστήματα εξουσίας, για να δώσουμε πνοή ανάπτυξης στην Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα αλλά και να ξαναδώσουμε στην Αυτοδιοίκηση το κύρος και τη δύναμη που οφείλει να έχει, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και καθαρά προτάγματα.

                       Το μήνυμά μας, τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας μέσα στο μικρό χρόνο της προεκλογικής περιόδου τις άκουσαν με προσοχή οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας  και μας επέλεξαν 51.000 συμπολίτες μας.

                       Δώσαμε έναν αγώνα με μόνη δύναμη την εθελοντική προσφορά και δράση, την αξιοπρέπειά μας και την αμετάκλητη απόφασή μας να είμαστε παρόντες, ενεργοί πολίτες την ώρα της κρίσης και πετύχαμε να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας στο να αξιολογήσουν το ρόλο της Περιφέρειας με περισσότερη ενεργή συμμετοχή και δράση.

                       Πιστεύαμε ότι θα είμαστε νικητές, δεν τα καταφέραμε. Το πολιτικό τοπίο όμως στη Δυτικής Ελλάδα σήμερα είναι διαφορετικό.

                    Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χιλιάδες των συμπολιτών μας στην Ηλεία, στην Αιτωλοακαρνανία και τη Αχαΐα οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και στάθηκαν απέναντι σε λογικές του παρελθόντος και τον παραγοντισμό. Θέλω επίσης να τους διαβεβαιώσω ότι η « Δυτική Συμπολιτεία» είναι στις επάλξεις για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών στη Δυτική Ελλάδα, ώστε να αγωνιστεί για περισσότερη δημοκρατία, για να γκρεμίσουμε το τείχος της απραξίας και της αδράνειας για ν αγωνιστούμε για την ανάπτυξη της κάθε περιοχής.

                  Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω ολόψυχα και να συγχαρώ τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής μου «Δυτική Συμπολιτεία», ανθρώπους άξιους και ικανούς οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες έδωσαν τη μάχη με αυταπάρνηση και συνέπεια, με αξιοπρέπεια και πολιτικό ήθος: ενεργοί πολίτες οι οποίοι πάλεψαν και κατάφεραν ώστε να εκπροσωπηθούν οι θέσεις της «Δυτικής Συμπολιτείας» στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

                    Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας ότι ο αγώνας μας όχι μόνο δεν πήγε χαμένος αλλά τώρα μόλις άρχισε. Θα αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια για να αποκτήσει η κοινωνία αυτά που δικαιούται, για το παρόν και το μέλλον. Δε θα σιωπήσουμε.

                Αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε περισσότερα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. pane6

  re soko de varethikes?o laos sou to eipe tin kyriaki ,politika teleioses parto hampari

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Σώκο αντίο εκεί στην Α2 με το ΠΑΣΟΚ τελειωμένο και χωρίς πλάτες έπιασες ταβάνι
  Και καλά είσαι.
  Κάτσε σπίτι σου να χαλαρώσεις. Σε είδαμε και σαν νομάρχη στο πουθενά ήσουνα.

 3. ΕΞ.ΑΝΔ

  O ‘ΝΙΚΗΤΗΣ” ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟΣ.

  ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ

  ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ . Ο Χ Ι

  ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΕΖΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ… ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ
  ΠΟΛΗΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ, ΔΗΛ, ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ. ΑΠΛΗΣΤΙΑ

 4. Γιωργος Κ.

  Τρέξτε λεβέντες μου να ψηφίσετε Πατρινούς, καθένας έχει αυτό που του αξίζει..

 5. Γιάννης

  Δημήτρη και ΠΑΝΑΙ6 ραγιάδες μια ζωή ε? Τουλάχιστον σας δίνουν αρκετά για να πάτε να ψηφίσετε ή μήπως σας μοίρασε μόνο σπόρους και λιπάσματα η Ένωση??? Τόσο κόμπλεξ σας έχει δημιουργήσει ο Σώκος 20 χρόνια που εκλέγεται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.