Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Αιχμηρός ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου για ΔΕΥΑΑ και δημοτική αρχή

Με αιχμηρή ανακοίνωση επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου  καταγγέλλοντας  την απόφαση της ΔΕΥΑΑ  για την επιβολή αύξησης 80% στην τιμή του νερού σε αντιστάθμισμα του τέλους που από το  νόμο  έχει καταργηθεί. Αναφέρει πως η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήδη αναγνώρισε ως παράνομη, άκυρη  και μη εκτελεστή την 69/2012 απόφαση της ΔΕΥΑΑ  για την επιβολή αύξησης 80% στην τιμή του νερού σε αντιστάθμισμα του τέλους που από το  νόμο  έχει καταργηθεί, όπως προκύπτει από το  59367/3196/5-6-13 έγγραφό της , καθ’ ότι η απόφαση αυτή  όφειλε να εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι  πολίτες του Αγρινίου, όπως και οι πολίτες όλης της χώρας,  που έχουν υποστεί εισοδηματική και φορομπηχτική επίθεση τα τελευταία μνημονιακά χρόνια έχουν δεχτεί,  όπως ήδη έχει γίνει γνωστό από δημοσιεύματα αλλά  και ανακοινώσεις ή Δελτία Τύπου  πολιτικών φορέων στα τοπικά ΜΜΕ,  και αυθαίρετη τιμολογιακή επίθεση από τη ΔΕΥΑΑ Αγρινίου.
Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήδη αναγνώρισε ως παράνομη, άκυρη  και μη εκτελεστή την 69/2012 απόφαση της ΔΕΥΑΑ  για την επιβολή αύξησης 80% στην τιμή του νερού σε αντιστάθμισμα του τέλους που από το  νόμο  έχει καταργηθεί, όπως προκύπτει από το      59367/3196/5-6-13 έγγραφό της ,  καθ’ ότι η απόφαση αυτή  όφειλε να εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.
Η Δημοτική Οργάνωση Αγρινίου ήδη  από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε η ατασθαλία της ΔΕΥΑΑ μελέτησε  τη σχετική απόφασή της και με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ζήτησε εξηγήσεις  για το τεράστιο ηθικό, πολιτικό και νομικό πρόβλημα από τη δημοτική αρχή, δηλαδή τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς αντί της Δημοτικής αρχής,  που αγνόησε περιφρονητικά το κάλεσμά μας, είδαμε απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ κου Ζαμπάρα, που υποτιμά την ανθρώπινη νοημοσύνη.
Επειδή η παραπάνω έγκριση του Δημοτικού συμβουλίου δεν υπάρχει,
επειδή  τα εισοδήματα των πολιτών εξανεμίζονται ή  έχουν από καιρού μηδενιστεί,
επειδή η ανομία στο δημόσιο βίο δεν μπορεί πλέον να είναι ανεκτή,
επειδή η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος σε όλα του τα επίπεδα έχει απολεσθεί πλήρως και
επειδή η κοινωνία είναι ανάστατη κι ένα βήμα πριν την εξέγερσή της, καλούμαι τη Δημοτική αρχή Αγρινίου:

1.    Να πάψει να περιφρονεί τους δημότες  Αγρινίου και να απαξιώνει τους φορείς της πόλης.
2.    Να σέβεται τους νόμους και τους κανόνες της δημοκρατίας, καθώς  και τους όρους ομαλής συμπόρευσης  τοπικών αρχών και δημοτών.
3.    Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την Αγρινιώτικη κοινωνία για την  προσβολή που της επέφερε.
4.    Να επιστρέψει πάραυτα και έντοκα τα  επιπλέον  εισπραχθέντα ποσά που η ΔΕΥΑΑ χρέωσε στους λογαριασμούς της
5.    Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο  της ΔΕΥΑΑ
6.    Να κινηθεί η από το νόμο προβλεπόμενη  διαδικασία κατά παντός υπευθύνου.


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.