Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ακίνητο στο Αγρίνιο διεκδικεί η Περιφέρεια

Ακίνητο στο Αγρίνιο διεκδικεί η Περιφέρεια

Το ακίνητο ανήκει στην κυριότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Με σημερινή επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας διεκδικεί την παραχώρηση προς την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ακινήτου στο Αγρίνιο.Το εν λόγω ακίνητο ανήκει στην κυριότητα του Υπουργείου, είχε παραχωρηθεί κατά χρήση στον ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» για τις ανάγκες λειτουργίας ΚΕΚ στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας αλλά  παραμένει επί σειρά ετών ανενεργό ενώ είναι κατάλληλο για την στέγαση υπηρεσιών της Ενότητας.

Ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:

 «Κύριε Υπουργέ

Στο Αγρίνιο υφίσταται κτίριο ιδιοκτησίας του Υπουργείου σας το οποίο έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στον ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» για τις ανάγκες λειτουργίας ΚΕΚ στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ΚΕΚ κατά την τελευταία πενταετία δεν εκτελεί προγράμματα επιμόρφωσης και παραμένει ανενεργό ενώ παράλληλα το κτίριο δεν φιλοξενεί οποιαδήποτε χρηστική λειτουργία.

 

Τα χαρακτηριστικά του κτιρίου, τοποθεσία και εμβαδόν, το καθιστούν κατάλληλο για τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (τμήμα Αγροτικής Οικονομίας, Αγροτικό Κτηνιατρείο, τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών, τμήμα Ανάπτυξης, τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.).

 

Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες αυτές στεγάζονται σήμερα σε μισθωμένα κτίρια, επιβαρύνοντας τελικώς τον κρατικό προϋπολογισμό, σας υποβάλλω το αίτημα για δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου για τις ανάγκες στέγασης των ανωτέρω υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

 

Σας υπενθυμίζω και πάλι ότι το μεν κτίριο παραμένει επί σειρά ετών ανενεργό ενώ η παραχώρησή του θα σημαίνει για την Περιφερειακή Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας εξοικονόμηση που υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ ετησίως».

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.