Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Ακόμα και 2000 αιτήσεις σε σούπερ μάρκετ για δουλειά

Ακόμα και 2000 αιτήσεις σε σούπερ μάρκετ για δουλειά

Όσο κρατάει η…αναδιάρθρωση της οικονομίας και όσο δεν δίνεται βάρος στον πρωτογενή τομέα οι περιοχές γύρω από το Αγρίνιο και γενικότερα η ενδοχώρα του νομού αδειάζουν από τους κατοίκους τους. Με δεδομένο μάλιστα ότι όλες οι δραστηριότητες έχουν παγώσει το ανθρώπινο δυναμικό που δεν παίρνει την απόφαση να φύγει για το εξωτερικό προσπαθεί να βρει έστω μια 4ωρης απασχόλησης δουλειά. Μάλιστα επειδή έχει γίνει πια πεποίθηση ότι η ζωή είναι αφόρητη στην Αθήνα πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που κάνουν πια τη γνωστή διαδρομή για να δοκιμάσουν την τύχη τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε έναν πρωτοφανή συνωστισμό και πληθωρισμό από βιογραφικά στα σούπερ μάρκετ και από νέους με πτυχία στις καφετέριες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε υπεραγορά, όχι από τις μεγαλύτερες της περιοχής, φέτος έχουν κατατεθεί περισσότερα από 1500(!) βιογραφικά, όπως πληροφορήθηκε το agrinionews.gr. Αντιλαμβάνεται κανείς τι γίνεται στα ακόμα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ από ένα ανθρώπινο δυναμικό που είναι αδύνατον να απορροφηθεί και μένει ανεκμετάλλευτο και ανενεργό. Εκεί κυριολεκτικά τα βιογραφικά στοιβάζονται κάπου για επανεξέταση σε αριθμούς ακόμα μεγαλύτερους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να βρουν «μέσο» για να εξεταστεί το βιογραφικό τους στη πρώτη ευκαιρία.
Την ίδια ώρα καθημερινά οι ιδιοκτήτες καφέ και μπαρ βλέπουν ειδικά νεαρές κοπέλες να ζητούν δουλειά έστω και ημιαπασχόλησης την ώρα που έχουν προσόντα εντελώς δυσανάλογα με την εργασία που αναζητούν. Απόφοιτοι τμημάτων ξένων γλωσσών, ψυχολόγοι, ιστορικοί, φιλόλογοι, γυμναστές και δεκάδες ειδικότητες που δημιουργήθηκαν με τη λογική της επετηρίδας για διορισμό κάποτε, αλλά και άλλες σε επαγγέλματα που πια δεν έχουν ζήτηση δημιουργούν το παζλ των νέων ανθρώπων που στριμώχνονται για 400 ή και λιγότερα ευρώ. Και αυτό θα συνεχίζεται όσο δεν θα απαντιέται το ερώτημα «πως θα ανοίξουν δουλειές στην περιοχή»…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.