Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Αλέξης Τσίπρας στο Αγρίνιο: “Όσο μας χτυπάνε τόσο μας δυναμώνουν”(Video)

Αλέξης Τσίπρας στο Αγρίνιο: “Όσο μας χτυπάνε τόσο μας δυναμώνουν”(Video)

…”τα συμφέροντα και τα κανάλια ας συνεχίσουν έτσι για να βγούμε αυτοδύναμοι”!

Ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε γύρω στις 9.15 στο χώρο της πλατείας Δημοκρατίας όπου έγινε δεκτός με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις και σε πολλές περιπτώσεις αγκαλιές και φιλιά από τον κόσμο που είχε γεμίσει την πλατεία Δημοκρατίας. Παράλληλα υπήρχαν σημαίες από τις περισσότερες από τις 12 συνιστώσες του κόμματος.

Άνοιξε την ομιλία του, εν μέσω αποθέωσης, κάνοντας λόγο για “τον πιο φτωχό νομό της Ευρώπης που τον θυμόταν το παλιό σύστημα για να του πάρει μόνο τα νερά”, ενώ έκανε αναφορά και στα διόδια που αναγκάστηκε να πληρώσει(22 ευρώ) για να έρθει σε μια περιοχή αποκομμένη, με ένα τριτοκοσμικό δρόμο που κάποιοι έβαζαν διόδια χωρίς ακόμα να τον έχουν παραδώσει. Στη συνέχεια έκανε αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού με έμφαση στην ήπια τουριστική ανάπτυξη, τη γεωργική παραγωγή και την εκμετάλλευση των νερών του νομού “από 5 λίμνες και 3 ποταμούς”, όπως είπε.

Κατόπιν με βάση την τοποθέτηση ότι «στις 17 Ιουνίου αντιπαρατίθενται τα δύο κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τον ελληνικό λαό», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε την πλέον σφοδρή επίθεση κατά των ηγεσιών δύο κομμάτων, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι επικείμενες εκλογές είναι το τελευταίο κρίσιμο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις εκλογές αντιπαρατίθενται οι δυνάμεις του χθες με τις δυνάμεις του αύριο, οι δυνάμεις της καταστροφής και του φόβου με τις δυνάμεις της δημιουργίας και της ελπίδα και ζήτησε «καθαρή πρωτιά» από τον ελληνικό λαό ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση της αριστεράς και όπως είπε χαρακτηριστικά «ένα βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα». Επανέλαβε πολλές φορές ότι “δεν είναι η ώρα της Αριστεράς  αλλά όλου του λαού παρά τις διαφωνίες, γιατί όποια ιδεολογία και αν έχει ο άλλος θέλει πρώτη την αισιοδοξία και την υπερηφάνια του”. Παρόλα ταύτα το σύνθημα “ήρθε η ώρα της Αριστεράς” ακούστηκε πολλές φορές και μετά από την επισήμανση αυτή, όπως και συνθήματα σαν το εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη” ή το “ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες”.

Στην επίθεσή του προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι προστάτευσαν, με εξωδικαστικό συμβιβασμό τη Siemens, τους εαυτούς τους από τον παραπέρα έλεγχο για τις δωρεές της εταιρείας στα κομματικά ταμεία τους, για τις λίστες Χριστοφοράκου, για τα άγνωστα ακόμα «λαδώματά» της και πρόσθεσε ότι προσπάθησαν να κλείσουν στόματα, προστατεύοντας τη Siemens από τον κίνδυνο της μελλοντικής διερεύνησης των σκανδάλων και των ευθυνών της, με μια διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού, με αμφιλεγόμενη και εξεταστέα νομιμότητα, όπως απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον Νίκο Χουντή, τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανανοίξει «το μέγιστο πολιτικό σκάνδαλο της Siemens, την επομένη των εκλογών και θα αποκαλυφθεί σε όλες τις διαστάσεις της η σαπίλα του δικομματισμού» και σημείωσε ότι «αν νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν έτσι εύκολα είναι βαθιά γελασμένοι».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι φεύγουν και αφήνουν πίσω τους καμμένη γη ενώ τόνισε ότι “όσο αυτό το σύμπλεγμα συμφερόντων με καναλάρχες και τραπεζίτες χτυπά τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο τον κάνει συμπαθή”. Για να καταλήξει:”Όσο μας χτυπάνε αυτοί τόσο μας δυναμώνουν τους ευχαριστούμε, να μας χτυπήσουν κι άλλο για να φτάσουμε στην αυτοδυναμία”.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις 17 Ιουνίου η ΝΔ δεν αντιπαρατίθεται με την αριστερά. Στις 17 Ιουνίου η ΝΔ αντιπαρατίθεται με το λαό μας, ενώ χαρακτήρισε τη ΝΔ ως «ένα κόμμα για τη διάσωση του Μνημονίου και της διαπλοκής, μια προεκλογική συγκόλληση – με παλαιοκομματικές συναλλαγές αμφίβολης πολιτικής ηθικής – ακροδεξιών, σταγονιδίων της χούντας και ακραίων νεοφιλελεύθερων, κάτω από την ομπρέλα προστασίας των δανειστών και της εγχώριας διαπλοκής.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις 17 Ιουνίου, όμως, «αντιπαρατίθεται και το ΠΑΣΟΚ του κ, Βενιζέλου με το λαό, ένα κόμμα ηθικά και πολιτικά απαξιωμένο, ένα πραγματικά σάπιο κόμμα, όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρός του, ο οποίος ομολόγησε προχθές ότι νομοθέτησε ενσυνείδητα υπέρ των εργοδοτών και της διαπλοκής. Ομολόγησε ότι ενσυνείδητα υπέβαλε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα σε μία ακόμα άσκοπη θυσία. Ότι ο εκβιασμός του περασμένου Φεβρουαρίου: Μνημόνιο ή χρεοκοπία, δεν ήταν μόνον ψεύτικος, ήταν και σκόπιμος».

Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι ” στην Καλλιθέα, πρότεινε την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Παραδέχτηκε, δηλαδή, ότι ο ίδιος, ως δήθεν υπεύθυνος και θαρραλέος εθνικός διαπραγματευτής, αποδέχτηκε και υπέγραψε δυσμενείς όρους για τη χώρα μας. Ότι έβλαψε τον τόπο. Άλλα είπε στην Καλλιθέα, άλλα στη Λειβαδιά σήμερα».

Ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ σαφή, ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς και κάλεσε όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν στις 6 Μαΐου να μην αφήσουν στις 17 Ιουνίου να ψηφίσουν οι άλλοι γι’ αυτούς, να πάνε να ψηφίσουν και ταυτόχρονα «να δώσουν θετική ψήφο αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το Μνημόνιο ή το ανατρέπεις ή το εφαρμόζεις και δεσμεύθηκε ότι «εμείς θα το ανατρέψουμε, αμέσως μόλις ανοίξει η νέα Βουλή», ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα το εφαρμόσουν.

Στο τέλος της ομιλίας ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι στις 17 του Ιούνη “θα νικήσει ο λαός” και “θα πάνε να διαβάσουν τα μαθήματά τους όσοι έφεραν την Ελλάδα εδώ”

Η συγκέντρωση τελείωσε μέσα σε αποθέωση από το μεγάλο πλήθος και ο κ. Τσίπρας κυριολεκτικά δυσκολεύτηκε να αποχωρήσει από το χώρο της συγκέντρωσης καθώς έγινε αντικείμενο λατρείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.