Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Αλήθειες, έστω και τώρα, κάπως αργά…

Αλήθειες, έστω και τώρα, κάπως αργά…

alla

Η κρίση και η διακυβέρνηση της χώρας από έναν χώρο όπου συστεγάζονται δύο κόμματα που καθημερινά διαψεύδονται στις ίδιες ιδεολογικές βάσεις τους θα έχει μακροχρόνιο όφελος, ειδικά αν επαληθευτούν οι προβλέψεις και πάνε όλα κατά διαόλου, ώστε μετά να χρειαστεί να το πάρουμε από την αρχή το όλο ζήτημα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος ανακάλυψε την ύπαρξη των βαρυτικών κυμάτων με επικεφαλής μια ελληνίδα, την αστροφυσικό  Βίκη Καλογερά, την ώρα που η πατρίδα της δεν μπορεί να αποφασίσει πόσες συχνότητες χωράνε να εκπέμπουν τηλεόραση πανελλαδικά! Η τραγελαφική κατάσταση αυτή μπορεί να γίνει αντιληπτή αν διαβάσει κανείς τι πίστευε ο πρωθυπουργός της χώρας ελάχιστους μήνες πριν για το ΝΑΤΟ ή για τον Μάο και τι αναγκάζεται να κάνει τώρα. Απλώς για να το κάνει πρέπει να θέση έναν σχετικό έλεγχο στα ΜΜΕ και για να συμβεί αυτό πρέπει να ειπωθούν λίγα ψεματάκια, όπως ότι η Γαλλία έχει 5 ή 7 τηλεοπτικές άδειες όταν τόσα είναι μόνο τα κρατικά της κανάλια! Και να βγαίνει μετά η καημένη η Μαρία Δεναξά-που τόση πλάτη έχει βάλει διεθνώς για την κυβέρνηση- και να διαψεύδει με λύπη καρδιάς τον κ. Παππά, λέγοντας ότι οι άδειες στα κανάλια της Γαλλίας είναι αμέτρητες.

Διαβάστε όμως πιο κάτω:

«Με κάτω από 5.000 ευρώ εισόδημα δεν ζεις οικογένεια(…)Πώς είναι δυνατόν να ζητούν 30.000 ευρώ αφορολόγητο όταν κατά 88% δηλώνουν κάτω από 5.000 ευρώ εισόδημα; Η απάντηση είναι προφανής: δεν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Εννοείται ότι ένας κλάδος που δεν διατηρούσε μέχρι χθες βιβλία εσόδων – εξόδων και πουλούσε προϊόντα χωρίς τιμολόγιο ήταν πρωταθλητής στη φοροδιαφυγή. Άλλωστε, όταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τους ζητά να εξηγήσουν πώς γίνεται η ελληνική αγροτική παραγωγή να αποτιμάται στα 10 δισ. και χαρτιά να υπάρχουν μόνο για τα 5 δισ., απλώς δεν απαντούν.

Οι αγρότες επίσης δεν θέλουν να πληρώνουν εισφορές (το 91% των συντάξεων του ΟΓΑ καλύπτεται από το κράτος). Κάποιοι αγροτοσυνδικαλιστές το είπαν ευθέως στον Κατρούγκαλο: Δεν θέλουμε να αυξηθούν οι εισφορές και ας παίρνουμε αυτή την υποτυπώδη σύνταξη. Φαίνεται παράδοξο, αλλά δεν είναι. Οι αγρότες δεν θα αποσυρθούν από τα κτήματά τους στα 67, ώστε να τους μένει μόνο η σύνταξή τους. Το πρόβλημα λοιπόν (για τους νεότερους) είναι ακριβώς το αντίθετο: όχι ότι δεν μπορούν οι άνθρωποι να δουλεύουν μέχρι τα 67, αλλά ότι θέλουν να διοικούν την περιουσία τους μέχρι τον θάνατό τους.

Αντί λοιπόν να συνεταιριστούν, προκειμένου να αποκτήσουν εξαγωγική και μεταποιητική δυνατότητα, καλώντας την Πολιτεία να τους βοηθήσει σε αυτή την επιθετική στρατηγική τους, την καλούν να τους πληρώνει τις εισφορές και τις αποζημιώσεις και να μην ανακατεύεται στις δουλειές τους μέσω της φορολογίας»

Αυτό που μόλις διαβάσατε είναι άρθρο, από καλλιεργητή 40 στρεμμάτων, που έχει γραφτεί σήμερα στην Αυγή! Θα μου πεις σήμερα, την ώρα της καθόδου στην Αθήνα, όπου ήδη Κρητίκαροι έχουν πάρει με τις μαγκούρες στο κυνήγι τα ΜΑΤ; Ναι, γιατί όχι; Ποτέ δεν είναι αργά. Έστω και τώρα το να κατέβεις από το τρακτέρ και να πεις σκληρές αλήθειες έχει προστιθέμενη αξία για το μέλλον. Ειδικά αν αχνοφαίνεται μια μέρα που δεν θα υπάρχουν τα καταραμένα λεφτά της Ε.Ε. και δεν θα έχουν σημασία οι φοροαπαλλαγές. Διότι και τότε κάποιος θα τα έχει τα λεφτά στα χέρια του και σήμερα δίνεται λυσσαλέα μάχη από κάποιους για να έχουν τα λεφτά στα χέρια τους ώστε στην κατάρρευση να είναι δύο φορές «άρχοντες».

Διαχρονικά οι αγρότες είχαν μια γνησιότητα, μια συνέπεια και μια δημοκρατική προδιάθεση είτε ήταν αριστεροί, είτε ήταν κεντρώοι, είτε δεξιοί. Τώρα ακούς σημεία και τέρατα για το πώς «μας ελέγχουν οι Εβραίοι», πως έχουν την Τράπεζα της Ελλάδος οι… Ρότσιλντ(!) και πως οι Γερμανοί θέλουν να αγοράσουν τα χωράφια μας. Οπότε κάποιος κάνει μεγάλο λάθος ή κάποιος δέχεται τα λεφτά όλων των παραπάνω κακών ως εξαγορά σιωπής.

Προερχόμενοι όλοι μας από αγροτικές περιοχές φυσικά και στηρίζουμε τους αγρότες. Αλλά τους στηρίζουμε πιο πολύ όταν είναι ειλικρινείς και κάνουν αυτοκριτική. Ούτε κάνουμε αντιπερισπασμό σήμερα που είναι «η μητέρα των μαχών». Η μητέρα των μαχών άλλωστε όταν ζεις από τη γη είναι κάθε μέρα κι όχι όταν κρίνεται το αν θα περάσεις μερικά τρακτέρ από τα αστυνομικά μπλόκα για την νίκη των εντυπώσεων.

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. antikeimenikos

  Νομίζω ότι κάπου μπερδεύεται το πράγμα και δεν εστιάζουμε στην πραγματική αιτία των κινητοποιήσεων των αγροτών…

  Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, δυσάρεστες, στο ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως και οι αγρότες το έχουν αναγνωρίσει και μιλούν για διάλογο από την αρχή. Οπότε θα μου πείτε τώρα, αφού το έχουν δεχτεί γιατί αντιδρούν με αυτό τον τρόπο;
  Απάντηση:
  ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΑΛΛΑ!!
  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ!!
  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΑΡΟΤΣΕΣ!!

  Με όλη αυτή την ξεφτίλα οι αγρότες έχουν δίκιο να αντιδρούν (αν και δεν συμφωνώ με το κλείσιμο των δρόμων).

  Θα μου πείτε και οι άλλοι τα ίδια δεν θα έκαναν;
  Απάντηση:
  ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΤΙΝΙ!

  Οπότε από τη μία ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, αλλά από την άλλη ΟΤΙ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΘΕΡΙΖΕΙΣ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.