Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Αλαβάνος – Λαφαζάνης ξανασμίγουν για χάρη της δραχμής

alabanos---lafazanis-ksanasmigoun-gia-xari-tis-draxmis.w_lΟ Αλέκος Αλβάνος ,ο πρώτος που μίλησε καθαρά για το « Σχέδιο Β» και επιστροφή στη δραχμή βρίσκεται σε τροχιά σύμπραξης και συμπόρευσης με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα στη δημιουργία ενός κόμματος της δραχμής.

«Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός πλατιού λαϊκού μετώπου στο οποίο πρέπει να συναντηθούν και άλλες δυνάμεις της αριστεράς, αυτή ήταν πάντα η θέση μας και παραμένει.Πρέπει επιτέλους να υπάρξει αυτή η πολιτική συνάντηση και η δημιουργία ενός νέου φορέα ώστε να απευθυνθούμε σε σημαντικό μέρος του κόσμου » λέει ο Αλ. Αλαβάνος σύμφωνα με το  Βήμα της Κυριακής.

Αν και σπεύδει να εξηγήσει πως δεν υπάρχουν προς στιγμή προπαρασκευαστικές επαφές με στελέχη της Πλατφόρμας στις 29 Αυγούστου ο ίδιος μαζί με τον Κώστα Λαπαβίτσα θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές σε ανοιχτή πολιτική συζήτηση με αντικείμενο « «Η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα»,

Ο Άλέκος Αλαβάνος σε κατ ιδίαν συνομιλίες του που αποκαλύπτει η εφημερίδα αποδίδει εύσημα στον Λαφαζάνη για την εντιμότητα και την πίστη του στις θέσεις « που υποστηρίζαμε πάντα» αφήνοντας αιχμές κατά της πορείας που έχει επιλέξει ο Τσίπρας.

Μετά την πολιτική πατροκτονία την πλήρη κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση και πριν στη ζωή μας μπουν τα plan B του Γ. Βαρουφάκη ο Αλέκος Αλαβάνος είχε φτιάξει πολιτική κίνηση με τον τίτλο «Σχέδιο Β» και βασικό πρόταγμα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή.

Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει πει πρώτος δημόσια ότι η αποχώρηση από το ευρώ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωτηρία και την ανάκαμψη

Αλλά όχι από μόνη της. Εχει περιγράψει  σειρά μετασχηματισμών, αριστερού προσανατολισμού: άμεση παύση πληρωμών προς τους ξένους δανειστές, την εθνικοποίηση των τραπεζών, τον οικονομικό σχεδιασμό, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη δυναμική παρουσία των δημοσίων επενδύσεων και τη συγκρότηση ενός κοινωνικού κράτους.

Οτι δηλαδή περιγράφει και ο Π.Λαφαζάνης με την Αριστερή Πλατφόρμα

Στη φωτό Αλαβάνος , Λαφαζάνης και Ανδρουλάκης

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.