Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

«Αλαλούμ» με την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

ImageHandler

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με τα χρήματα που πρέπει να μπουν στις κάρτες των δικαιούχων για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης,

Σε αναμονή βρίσκονται περίπου 600.000 οικογένειες για την  καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων.

Μπορεί την περασμένη εβδομάδα να είχε ανακοινωθεί τόσο από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, όσο και από τον ίδιο τον υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο, ότι την περασμένη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου θα καταβάλλοντας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Σε δηλώσεις του ο Ανδρ. Νεφελούδης, στις αρχές της εβδομάδας είχε αναφέρει ότι η καθυστέρηση αυτή στα οικογενειακά επιδόματα σχετίζεται με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και όχι με την έλλειψη των σχετικών κονδυλίων ύψους 225 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, ο υπουργός ως τελευταία στιγμή δεν απέκλειε το ενδεχόμενο η καταβολή της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων να καθυστερήσει και άλλο, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η εκταμίευση των ποσών που απαιτούνται (περίπου 225 εκατ. ευρώ), θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τη λήξη κατάθεσης της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν από τις 31 Οκτωβρίου.

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με τα χρήματα που πρέπει να μπουν στις κάρτες των δικαιούχων για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν είδαν τις κάρτες τους να «φορτίζονται» την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα χρήματα για τις παραπάνω δράσεις κατέληξαν στα ταμεία του ΔΝΤ προκειμένου να αποπληρωθεί μια ακόμα δόση και οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν τύχει μέχρι στιγμής καμίας διάψευσης από την κυβέρνηση.

Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον θεωρείται βέβαιο ότι η μη καταβολή οφείλεται σε έλλειψη χρημάτων στα κρατικά ταμεία δεν είναι δυνατό να απαντηθεί με σαφήνεια το ερώτημα πότε τελικά θα γίνουν οι καταβολές, από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει σαφής κυβερνητική δέσμευση.

http://www.protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.