Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Αλλαγές και στον εκλογικό χάρτη των βουλευτικών εκλογών

Αλλαγές και στον εκλογικό χάρτη των βουλευτικών εκλογών
Δημοσιεύματα στον Τύπο ( Αγγελιοφόρος) κάνουν λόγο για διατήρηση του υπάρχοντος αριθμού βουλευτών ( 300) . Αυτό πρακτικά σημαίνει επιλογή 120 βουλευτών από τις Περιφέρειες και 180 “γεωγραφικές” μονοεδρικές περιφέρειες που θα αντιστοιχούν σε 50.000-60.000 κατοίκους. Αν γίνει αναγωγή των μονοεδρικών, στην Αιτωλοακαρνανία προκύπτουν τελικά 4 μονοεδρικές περιφέρειες.

Υ Άλλοι θα φωνάζαν για “αποδυνάμωση” της Αιτωλοακαρνανίας κτλ κτλ . Τώρα όπως ήρθαν τα πράγματα σημασία έχει πόσοι θα βγούν η αυτοί που θα βγούν τι θα κάνουν; Ας κάνουμε μια αυτοκριτική και ας δούμε αν ήμασταν ευχαριστημένοι από το σύνολο των βουλευτών που εκλέγονταν εδώ.
Από την άλλη θα είναι καλύτερο λόγω Περιφερειών η Αχαία π.χ. να βγάζει 1-2 βουλευτές παραπάνω; Και τι ρόλο θα παίζουν αυτοί; Θα εκπροσωπούν την “ενωμένη” Περιφέρεια ενώ δεν θα έχουν πατήσει ποτέ στην Αιτ/νία;
Συν τις άλλοις, ο τρόπος εκλογής με λίστα δεν είναι και τόσο δημοκρατικός, όσες ατέλειες και να είχε ο σταυρός. Υπάρχουν πιο ουσιώδεις αλλαγές που μπορούν να γίνουν ενάντια σε “πελατειακές συμπεριφορές” και δεν λύνει το ζήτημα αυτό η “λίστα”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.