Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Αλλαγές στις αποδείξεις αλλά δεν πληρώνει κανείς!

Αλλαγές στις αποδείξεις αλλά δεν πληρώνει κανείς!

Μεγάλο εισπρακτικό πρόβλημα για Εφορία και εταιρίες λόγω αδυναμίας

Φαίνεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν κάτι πιο παραγωγικό να κάνουν και κάθε δεύτερη εβδομάδα εκδίδουν και νέα εγκύκλιο για το πώς θα φορολογηθούμε. Έτσι με νέα… ντιρεκτίβα του το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να αλλάξει πάλι το καθεστώς των αποδείξεων. Σύμφωνα με την νέα απόφαση οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατάμε τις αποδείξεις στο σπίτι και να δηλώνονται στην Εφορία σε αριθμό, τα τεμάχια αποδείξεων και το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις αποδείξεις. Αυτό που παραμένει σταθερό είναι ότι όλοι οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματός τους.
Το ερώτημα βέβαια είναι σε τι αποσκοπούν όλα αυτά όταν δεν έχει καν αρχίσει το πανηγύρι της υποβολής των δηλώσεων όπου οι πιο πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν καταλάβει τι θα κληθούν να πληρώσουν.
Από τις πολλές παλινωδίες. πάντως και επειδή τα μαγαζιά κάνουν μηδενικό «ζήτα» πολλές μέρες της εβδομάδας στο κατάστημα της Δ.Ο.Υ Αγρινίου που εξυπηρετεί κάπου 150.000 κόσμο, μια ημέρα της περασμένης εβδομάδας τα έσοδα ήταν περίπου 12 χιλιάδες ευρώ! Μιλάμε για αστείο ποσό που δείχνει ότι οι επαγγελματίες μπορεί να κάνουν ρυθμίσεις αλλά αυτές μένουν στα χαρτιά.
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ασφαλιστικές εταιρίες και μάλιστα οι μεγαλύτερες που έχουν και την καλύτερη εξυπηρέτηση, καθώς υπάρχουν μέρες που ασφαλιστική εταιρία με τεράστιο πελατολόγιο κάνει ταμείο 2 χιλιάδων ευρώ, ενώ εκατοντάδες είναι εκείνοι που δεν έχουν παραλάβει τις ανανεώσεις τις ασφάλειας του αυτοκινήτου τους μόνο μέσα στο Αγρίνιο. Αυτό δίνει «ψωμί» σε εταιρίες αμφιβόλου φερεγγυότητας που αν τις χρειαστείς, μπορεί να περιμένεις μήνες.
Περιέργως και εντελώς ανέλπιστα, κάπως διαφορετικά είναι τα πράγματα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπου μια ένεση εισφορών έχει γίνει από το Φεβρουάριο, λόγω των διακανονισμών που έγιναν σε πολλούς επιχειρηματίες για συγκεντρωμένες οφειλές, κάτι που φάνηκε και από τη ανακοίνωση του οργανισμού που έκανε λόγω για σημαντική άνοδο εσόδων τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.