Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Αλληλέγγυοι οι έμποροι του Αγρινίου στις απεργιακές κινητοποιήσεις

απεργία εμπόρωνΜαζική η συμμετοχή των εμπόρων μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου στην απεργιακή ημέρα καθώς σε συντριπτικό ποσοστό έκλεισαν το πρωί τα καταστήματά τους. Ωστόσο μικρή ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που έλαβε χώρα στον πεζόδρομο Παπαστράτου, με δεδομένο πάντως πως οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες.
Στο απεργιακό ψήφισμα του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου υπογράμμισε πως οι έμποροι της πόλης συμμετέχουν αλληλέγγυοι στους αγώνες και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων όλης της χώρας. «Αντιστεκόμαστε και παλεύουμε να ανατραπεί η πολιτική που μας οδήγησε και διαιωνίζει την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που γνώρισε ποτέ ο τόπος σε καιρό ειρήνης» αναφέρει επίσης.

«Οι έμποροι της πόλης στηρίζουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, γιατί θεωρούμε πως με αυτόν τον τρόπο στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε για το επάγγελμά μας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που για ακόμη μία φορά οι έμποροι της πόλης, με τη στάση τους,  κλείνοντας σήμερα καθολικά τα καταστήματά τους και την αγορά, τίμησαν την ιστορία του συλλόγου και του κλάδου στην πόλη μας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου «ο Ερμής».

Αναλυτικά το Ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι έμποροι της πόλης μας συμπαραστεκόμαστε σήμερα και συμμετέχουμε αλληλέγγυοι στους αγώνες και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων όλης της χώρας.
Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί τους και λέμε ΟΧΙ στην ψήφιση του νέου προϋπολογισμού της έσχατης εξαθλίωσής μας.
Στηρίζουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους γιατί πιστεύουμε ότι υπερασπιζόμαστε με αυτό τον τρόπο και το δικό μας δικαίωμα να μπορούμε να έχουμε ανοιχτό το μαγαζί μας και την επόμενη μέρα.
Αντιστεκόμαστε και παλεύουμε να ανατραπεί η πολιτική που μας οδήγησε και διαιωνίζει την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που γνώρισε ποτέ ο τόπος σε καιρό ειρήνης.
Παράλληλα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
– Να σταματήσει η φοροληστρική επιδρομή.
– Νέο, δίκαιο για τους πολλούς, Φορολογικό Σύστημα.
– Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια και καθολική, ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
– ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ.
– Πραγματικές ρυθμίσεις χρεών, με ρεαλιστικές προϋποθέσεις, προς όφελος των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

DSCN4496 DSCN4501 DSCN4502 DSCN4503

Κλειστά το πρωί τα εμπορικά στο Αγρίνιο
Κλειστά το πρωί τα εμπορικά στο Αγρίνιο

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.