Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Αλληλεγγύη στους εργαζομένους της ΕΡΤ από το Σύλλογο Φοιτητών ΔΠΠΝΤ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ.

 

Ο  Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών καταγγέλλει το αντισυνταγματικό,  απονενοημένο διάβημα του τερματισμού λειτουργίας της Ε.Ρ.Τ.  από την Τρόικα εσωτερικού, που συνιστά μια ακόμη ακροδεξιά εκτροπή, στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους,  καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την επιβίωση γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Επί του πρακτέου, το κυβερνητικό έκτρωμα διατηρεί την ανάλγητη, νεοφιλελεύθερη πολιτική του κεφαλαίου  και των πολυεθνικών, που το χαρακτηρίζει, ενδυόμενο τον κοινοβουλευτικό του μανδύα.  Η  Ε.Ρ.Τ. αποτελεί την συνέχεια -αν όχι την κορύφωση- του σχεδίου που περιλαμβάνει την πλήρη διάλυση του δημόσιου τομέα και ολοκληρώνει το σαθρό σκηνικό, που έχει στηθεί στις πλάτες του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει υποστεί τις δυσμενείς του συνέπειες. φυσικά προς τέρψιν μιας κάποιας «προόδου», μιας κάποιας (πλασματικής σαφώς) ανάπτυξης.

Ο  απολογισμός;  2600 άνεργοι και ξεπούλημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η υπόθεση της Ε.Ρ.Τ. αφορά όλους τους έλληνες πολίτες, εργαζόμενους  και μη. Δεν είναι απλά ένα κανάλι, είναι άνθρωποι που από σήμερα βρίσκονται στον δρόμο. Πράγματι, όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο τις αποφάσεις και τους παχυλούς μισθούς δεν τις λάμβανε το απλό προσωπικό αλλά οι διορισμένοι από την εκάστοτε κυβέρνηση συνδιαλλαγής με την διαπλοκή, αυτοί που ίδρυσαν την πελατειακή σχέση κράτους και κοινωνίας, αυτοί που σήμερα ευαγγελίζονται την αναδιάρθρωση της. Οι μισάνθρωποι που κυβερνούν δείχνουν το αδίστακτο πρόσωπο τους, σπέρνοντας για ακόμη μια φορά τον τρόμο στους πολίτες. Τώρα είναι η ώρα να λάβουν ισχυρή, ηχηρή, συντριπτική και λαϊκή απάντηση. Ο Καζαντζάκης έχει πει: « ο λαός δεν σώζεται, σώζει ». Η ιστορία δεν μπορεί να περιμένει, ο αυταρχισμός και η φασίζουσα  κυβερνητική νοοτροπία- πολιτική είναι αναγκαίο να παρέλθει ανεπιστρεπτί.  Κάθε εφιάλτης έχει ένα τέλος, τα δάκρυα στέρεψαν, πλέον δεν χωρά περαιτέρω απάθεια, ο μόνος δρόμος είναι αυτός που καταδεικνύει πράξεις, οποιαδήποτε σιωπή ή ανοχή συνιστά συνένοχη σε ένα έγκλημα διαρκείας 4 ετών. Αυτό που συνέβη με την Ε.Ρ.Τ. αποτελεί την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, η πορεία προς την απελευθέρωση από τα νεοφιλελεύθερα δεσμά δεν είναι διαπραγματεύσιμη και το ποτάμι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

Ως εκ τούτου θεωρούμε αυτονόητη την έκφραση συμπαράστασης στους 2600 ανέργους και τις οικογένειες τους και παράλληλα την εναντίωση μας στην κυβερνητική βούληση.

Καλούμε όλους τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους να εκφράσουν και αυτοί  την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ. και όλων των δημοσίων οργανισμών, διότι η αναγκαιότητα για εργασία με πλήρη δικαιώματα πρέπει να είναι δεδομένη. Κάνεις δεν περισσεύει και κάνεις δεν είναι μόνος του. Στεκόμαστε αρωγοί στον αγώνα όλων των συνανθρώπων μας, ανέργων, αστέγων, εργαζομένων.

 

 

Στο προσκλητήριο της Ε.Ρ.Τ. δηλώνουμε όλοι παρόντες

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.