Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

Αλυζία: Επιτροπή ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες

Αλυζία: Επιτροπή ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες

epi-epitropi-agonno-ixthiokalliergiesΠραγματοποιήθηκε χθες στην Κανδήλα, η Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Δ.Ε. Αλυζίας μετά την πρόσκληση που απεύθυναν ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Ταμπάκης και οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου-Γιώργος Λιοντάκης, Βάρνακα-Βασίλης Πολύζος, Κανδήλας-Δήμητρα Καραπιπέρη, Μύτικα-Κώστας Τζάλας και Παναγούλας-Κώστας Λιάγγος.
Από τους δημοτικούς συμβούλους της Αλυζίας που είχαν προσκληθεί επίσημα, παραβρέθηκαν οι:
ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ-ΜΥΤΙΚΑΣ
ΚΑΥΜΕΝΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΜΥΤΙΚΑΣ
ΛΥΤΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΜΥΤΙΚΑΣ
ΛΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΚΑΝΔΗΛΑ
ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΚΑΝΔΗΛΑ
ΡΕΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ-ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ
Τον λόγο έλαβαν και ανάπτυξαν τις θέσεις τους όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Ταμπάκης, πλην των κ. Σπύρου Καϋμενάκη και κ. Θωμά Ρετούλη.
Δεν παρευρέθησαν αν και προσκλήθηκαν οι:
ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ-ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ-ΜΥΤΙΚΑΣ

Επίσης το παρόν έδωσαν και έλαβαν και τον λόγο οι: ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α του νομού μας κ. Γιώργος Βαρεμένος, ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» κ. Κώστας Παπακωνσταντίνου, η Αντιδήμαρχος κα Ευθυμία Κολοβού, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεράσιμος Βότσης από την παράταξη Λαϊκή συσπείρωση Ξηρομέρου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Τάσος Κατσιπάνος, ο Αντιδήμαρχος Καλάμου κ. Φώτιος Σώλος, ο Αντιδήμαρχος Καστού κ. Πέτρος Γιανούτσος, από την Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου ο κ. Ηλίας Γεωργαλής, το μέλος της επιτροπής αγώνα των κατοίκων Καλάμου-Καστού κ. Θόδωρος Καρφάκης, ο δημότης Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο δημότης Ξηρομέρου κ. Δημήτρης Συργιάννης, η δημότισσα Ξηρομέρου κα Αγγελική Μπούρα και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μύτικα-Αλυζίας κ. Βασίλης Σούλας

Ακούστηκαν όλες οι απόψεις, αναλύθηκε από κάποιους πως φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση αλλά το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αφορούσε για το τι μέλλει γενέσθαι. Η τελική απόφαση είναι η δημιουργία επιτροπής αγώνα των κατοίκων της Δ.Ε. Αλυζίας με αντικείμενο και σκοπό:
«Καμία μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην παραλιακή διαδρομή από Αστακό μέχρι Μύτικα και Μαραθάκι, καμία ιχθυοκαλλιέργεια στην ευρύτερη περιοχή των νησιών Καλάμου-Καστού. Η περιοχή αυτή δύναται και πρέπει να έχει τουριστική ανάπτυξη».
Την επιτροπή αγώνα αποτελούν οι:
Κατσαρομήτσος Θύμιος
Λυγκώνης Παρασκευάς
Μπούρα Αγγελική
Σούλας Βασίλειος
Ταλαμάγκα Νίκη
Ταμπάκη Γεωργία
Φάρρος Δημήτρης

Σύντομα η επιτροπή αγώνα θα ανακοινώσει την σειρά των ενεργειών στις οποίες θα προβεί. Πολύ άμεσα θα ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών. Σε κεντρικά σημεία των χωριών μας θα υπάρχουν λίστες όπου θα υπογράφουμε με το ονοματεπώνυμο μας την συμφωνία μας με το παραπάνω κείμενο. Στα σημεία που θα υπάρχουν οι λίστες συλλογής υπογραφών θα υπάρχουν αναρτημένα αφισάκια σε μέγεθος Α3 που θα ενημερώνουν ότι εδώ γίνεται συλλογή υπογραφών.
Η ίδια διαδικασία θα γίνει και με ηλεκτρονικό τρόπο για να υπογράψουν και οι πάρα πολλοί συνδημότες μας που δεν μένουν μόνιμα εδώ, αλλά και οι πολλοί επισκέπτες Έλληνες και ξένοι που αγαπάνε τον τόπο μας και θέλουν και αυτοί να εκφράσουν την αντίθεση τους σε όλο αυτό που σχεδιάζεται για την περιοχή. Σύντομα λοιπόν θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την επιτροπή αγώνα και καλό είναι όλοι να την στηρίξουμε έμπρακτα.

mytikaspress.blogspot.gr/

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.