Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Αμετακίνητος στις θέσεις του για το ασφαλιστικό ο Μαγγίνας.

Για τον πρώην Υπουργό Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα πολύς ο ντόρος που έγινε τον τελευταίο καιρό. Λίγο πολύ γνωστά. Κατηγορήθηκε από τα ΜΜΕ των Αθηνών για “αναψυκτήρια”,ανασφάλιστους εργαζομένους κτλ με αποκορύφωμα την αποπομπή του από την κυβέρνηση, ενώ μαίνονταν οι αντιδράσεις για το ασφαλιστικό.

Λίγους μήνες αργότερα ο πρώην υπουργός έκανε την πρώτη δημόσια επανεμφάνιση του στο Αγρίνιο. Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία στο Παπαστράτειο, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής, καθώς οι φίλοι του πρώην υπουργού γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Εμείς θα σταθούμε στο σημείο ότι στη συγκέντρωση αυτή ο Β.Μαγγίνας εμφανίστηκε αμετακίνητος στις θέσεις του για το ασφαλιστικό. Έτσι στην ομιλία του τόνισε με έμφαση το εξής:

«Κάτω από τη συστηματική καθοδήγηση του ίδιου του κ. Καραμανλή και σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, κατέστρωσα ένα σχέδιο ουσιαστικής και συνολικής μεταρρύθμισης»

Όπως γίνεται αντιληπτό ο κ. Μαγγίνας εμμένει στις θέσεις του, υπερασπζόμενος το νομοσχέδιο, αφού κατά τα δικά του πάντα κριτήρια αυτός ήταν ο σωστός δρόμος επίλυσης του ασφαλιστικού. Εξάλλου ο ίδιος το σχεδίασε και σε τελική ανάλυση συμμετείχε σε μια κυβέρνηση που είχε προαναγγείλει ότι θα λύσει κατά τέτοιο τρόπο το ασφαλιστικό.
Εμείς συμφωνούμε ότι για να γίνουν ριζικές αλλαγές πρέπει οι εκάστοτε κυβερνήσεις να τολμούν να προβαίνουν σε μεταρρυθμίσεις αγνοώντας το πολιτικό κόστος! Όμως τι γίνεται όταν αυτές οι μεταρρυθμίσεις θίγουν βασικά εργασιακά δικαιώματα των πολιτών; Και ιδίως όταν οι τελευταίοι διατρανώνουν την αντίθεση τους μέσα από μαζικές διαδηλώσεις;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.