Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ: Για δεύτερη συνεχή χρονιά στον εορτασμό για τις μάχες στο Γρίμποβο Άρτας

downloadΟ σύλλογος έρευνας και πολιτισμού “ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ” για δεύτερη συνεχή χρονιά βρέθηκε στο Γρίμποβο Αρτας και τίμησε την επέτειο της ανάμνησης της μάχης του Γρίμποβο και απέδωσε τιμές στους πεσόντες της μάχης.
Χαιρετισμό και πανυγηρικό εκφώνησε ο συνεργάτης της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ, Κος Επαμεινώνδας Νικάκης, τέως Διευθυντής Του Τεχνικού Λυκείου Βόνιτσας.
Η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ παραθέτει μια σύντομη περιγραφή των γεγονότων της μάχης στο Γρίμποβο και του πολέμου στο έτος 1897.

Με εκτίμηση
ΝΤΙΝΟΣ Στυλιανός
Αντιπρόεδρος της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΜΑΧΗΣ ΓΡΙΜΠΟΒΟΥ 1897
Γρίμποβο 4 Μαίου 2014

1902. Μάιος. ΛΟΦΟΣ Γρίμποβου.
Ο ιμάμης πραγματοποιεί θρησκευτική τελετή, για τους τούρκους θύματα, της φονικής μάχης του Μαΐου 1897. Κατάρες και βρισιές εκστομίζονται από το στόμα του Ιμάμη, ενώ το πλήθος των παρευρισκόμενων Τούρκων, επαναλαμβάνει τις βρισιές.

Γρίμποβο. Μια λέξη μια ιστορία. Άγνωστη ιστορία παρά την αναγραφή ΓΡΙΜΠΟΒΟ στις αναμνηστικές πλάκες πίσω από τον άγνωστο στρατιώτη στην Αθήνα. Τι έγινε σε αυτό το πόλεμο που με την ονομασία «ατυχή» κάλυψαν μια δεινή ήττα στο φρόνημα των Ελλήνων, αλλά και αποσιώπησαν το μοναδικό γεγονός σε όλη την παγκόσμια ιστορία. Ένα τοπικό πόλεμο που οι μεγάλες δυνάμεις ήταν υλικά και συμβουλευτικά στο πλευρό της Τουρκίας, ενώ οι λαοί της Ευρώπης έρχονταν ως εθελοντές δίπλα στον μέχρι εκείνη τη στιγμή απογοητευμένο έλληνα………
ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS.BLOGSPOT.GR 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.