Τρίτη, Ιούλιος 23, 2019

Ανάθεμα αν ξέρει το κεντρικό κράτος πως ανοίγουν τα σχολεία

sxoleio

Σήμερα ανοίγουν τα σχολεία και χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία για να καταθέσουν χαρτιά για αναπληρωτές! Ναι, σήμερα. Τα κενά στα σχολεία είναι κάπου 7 χιλιάδες με πρόχειρους μετριοπαθείς υπολογισμούς. Οι εκπαιδευτικοί λένε ότι είναι 20 χιλιάδες. Όχι, το mail μου δεν έχει γεμίσει ακόμα με καταγγελίες..

Οι δήμοι έτρεξαν να κόψουν δέντρα, να φτιάξουν μερεμέτια, να βάψουν  και να μπαλώσουν τα κενά από τις καθαρίστριες που δεν ανανεώθηκε η σύμβασή τους και οι Αντιπεριφέρειες να εξασφαλίσουν όποια χρηματοδότηση μπορεί σε ένα κάρο διάσπαρτα  προβλήματα. Τα οποία  δεν τα ξέρει καν η Αθήνα, από τη μεταφορά μαθητών μέχρι τα ελάχιστα που δεν υπάρχουν για να ανοίξουν έτοιμες σχολικές μονάδες.

Στο μεταξύ εθελοντές εκπαιδευτικοί θα βοηθήσουν στα μαθήματα, εθελοντές γονείς και παιδιά βοήθησαν να καθαρίσουν αυλές σχολείων στο Αγρίνιο.( Οι πιτσιρικάδες που καθάριζαν πριν μέρες την αυλή του 11ου είναι βέβαιο ότι δεν θα πετάξουν ξανά κάτω ούτε χαρτοπετσέτα).

Κι ακόμα να καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι τα σύστημα δεν λειτουργεί και πρέπει να αλλάξει με κάποιο τρόπο. Το νου τους τον έχουν στο αγαπημένο τους συγκεντρωτικό κράτος και στη «δωρεάν και δημόσια» Παιδεία που κάθε χρόνο αποτυγχάνει. Στο μεταξύ πλέον τα κάνει όλα η Αυτοδιοίκηση, περιμένοντας χρήματα που έπρεπε ήδη να έχει από τον Αύγουστο.

Οπότε δεν καταλαβαίνω αφού τα κάνει που τα κάνει γιατί δεν αναλαμβάνει και τα κονδύλια για την Παιδεία, όχι για τον κεντρικό σχεδιασμό αλλά για την λειτουργικότητα. Ναι, και τις προσλήψεις και το προσωπικό. Αλλά με τα λεφτά όχι στο υπουργείο, παρά στο κάθε ενδιαφερόμενο νησί ή χωριό που πάλι φέτος θα λειτουργήσει με κάποιον αναπληρωτή. Ούτως ή άλλως το υπουργείο δεν έχει καν εικόνα που υπάρχουν ελλείψεις…

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιώργος Κ.

    Ο κοτσιδάκιας ασχολούνταν με τις εγκυκλίους για τις εκλογές !!!!! Διευθυντών σχολείων, με τη στελέχωση θα ασχολούνταν; Και δεν το πήρε πρέφα ο Τσίπρας να τον ξωπετάξει από το ψηφοδέλτιο, τώρα τί περιμένει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.